Forțele aeriene din Uruguay investighează niște lumini ciudate apărute pe cer / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Autoritățile din Uruguay au demarat investigarea unor lumini roșii care au apărut pe cer în weekend.

Forțele Aeriene din Uruguay (FAU) urmează să investigheze niște lumini roșii ciudate care au fost observate pe cer în Terma del Almirón, în departamentul (provincia) Paysandú, a precizat Comitetul de Recepție și Investigare a Denunțurilor de Obiecte Zburătoare Neidentificate (Comisión Receptora e Investigadora de Denuncias).

O echipă de experți a fost desfășurată în zonă pentru a colecta informații și declarații ale martorilor. Potrivit publicației El País din Montevideo, luminile au fost văzute sâmbătă dimineața de aproximativ 20 de persoane, inclusiv directorul de turism al Terma de Almirón, José Manuel Galván, în timpul Festivalului Almirón Hot Springs.

Numeroase videoclipuri au fost înregistrate și distribuite pe rețelele de socializare care arată lumini roșii la o altitudine joasă pe cerul din Paysandú. Observații similare au fost raportate și în provincia vecină argentiniană Entre Ríos, precum și în orașele uruguayene Colonia și San José. Fenomenul a fost vizibil și în orașe precum Herrera și San Justo, potrivit site-ului La Pirámide, care citează „Chano Barragán CATVCA” ca sursă.

„Având în vedere rapoartele primite despre observarea luminilor intermitente pe cer în departamentul Paysandú, intervenția CRIDOVNI a fost demarată”, a declarat Forțele Aeriene sâmbătă după-amiază.

„Suntem conștienți de situație și i-am cerut Comisiei, care se ocupă de aceste activități, să coordoneze acțiunile de deplasare în zona Paysandú pentru a deschide o anchetă pentru a încerca să determine caracteristicile evenimentului”, a precizat colonelul Marcelo Lorenze, care a fost citat de El Telégrafo de la Paysandú.

Căpitanul Carlos García de pe Aeroportul Paysandu a declarat că a văzut patru obiecte, despre care controlul aerian local nu are nicio înregistrare, în zona Tydeo Larre Borges, conform Mercopress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel