România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 22 oct, 19:19
”Forță de intervenție, îi angajăm pe toți”. Arafat, OUG pe masa lui Orban. Anunț de ultimă oră în ședința de Guvern
Raed Arafat a făcut un anunț important, în plină explozie a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19, în ședința de Guvern. 

Raed Arafat a anunțat, în ședința de Guvern, că lucrează inclusiv pentru a rezolva problema personalului din spitale. ”După cum știți, există un număr de medici din diferite specialități care și-au dat acum examenul de specialitate și au finalizat rezidențiatul. Propunerea noastră, într-o Ordonanță, dacă sunteți de acord să o punem astăzi, într-o primă lectură, este crearea unei...”. ”Astfel încât să-i angajăm pe toți, ca o forță de intervenție” a intervenit Ludovic Orban. 

”Noi am propus acum primii 200, în ATI, Urgență, pneumologie, infecțioase, epidemiologie și radiologie. Dacă e cerere, venim cu suplimentare. Angajăm la Spitalul Gerota și de acolo distribuim prin coordonare. La finalizarea perioadei care poate dura vreo 6 luni, vor avea posibilitatea să aleagă posturile vacante unde vor dori să meargă, fără concurs” a anunțat secretarul de stat din MAI, în ședința de Guvern. ”Mi se pare corect” a spus Ludovic Orban. 


În același timp, Raed Arafat a anunțat ce măsuri a pregătit privind unitățile de primiri urgențe (UPU): ”În discuție este creșterea capacității de ventilație pentru a face față pacienților care ajung acolo până la preluarea lor în secțiile ATI. Vom încerca să suplimentăm din ventilatoarele pe care le avem în stoc, pentru a asigura corect îngrijirea bolnavului până când este preluat de secțiile de Terapie Intensivă”. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro