Forța Civică și PNȚCD creează o alianță politică. MRU, prezidențiabil?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Mihai Răzvan Ungureanu a anunțat vineri că Forța Civică și Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat vor semna sâmbătă un protocol de alianță politică la care este invitat și președintele Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

”Mâine (sâmbătă -n.r.) vom parafa înţelegerea noastră politică, va fi o alianţă politică între Forţa Civică şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat. Noi vom supune în forurile noastre statutare aprobării membrilor partidului deciziile politice luate în Biroul Permanent Naţional la începutul acestei săptămâni. Acesta este unul dintre motivele pentru care avem acum Colegiul Director, iar mâine (n.r. sâmbătă) Consiliul Naţional”, a declarat Mihai-Răzvan Ungureanu.

Fostul premier a confirmat că alianța va presupune candidați comuni la alegerile europarlamentare și un candidat unic la alegerile prezidențiale din 2014. Posibilitatea ca Ungureanu să fie candidat la alegerile prezidențiale din partea alianței cu PNȚCD ține de ”decizia partidelor componente”, a precizat el.

PDL e așteptat în alianță

În ceea ce privește o colaborare cu PDL, MRU a spus că ”acesta este primul pas către o dreaptă unită”.

”Nu ne-am abătut deloc de la mesajele pe care le-am dat în ultimele luni. Credem că este nevoie de o coalizare a tuturor forţelor politice de centru-dreapta pe proiecte comune în aşa fel încât anul următor, în 2014, să avem victorii reale şi în europarlamentare şi în prezidenţiale. Alianţa pe care o închegăm cu PNŢCD nu este o alianţă pentru o zi sau pentru un an, este o alianţă a cărei durată de viaţă este nedeterminată. Gândul nostru este să fim împreună şi în 2016 şi să putem deveni atunci o forţă politică cu adevărat importantă şi cu mare cădere în politica românească”, a explicat Ungureanu.

Cealaltă formațiune a dreptei, PNL, nu are loc în calculele noii alianțe. Fostul premier spune că între FC și PNL există o ”prăpastie de netrecut” și ”nu suntem dispuşi să facem compromisuri cu autorii răsturnărilor politice din vara anului trecut”.

Traian Băsescu este invitat la ceremonia noii alianței

”Vă pot, însă, spune că astăzi a plecat spre cabinetul domniei sale o invitaţie la ceremonia alianţei politice Forţa Civică şi PNŢCD de mâine. Domnia sa e plecat, dar aşteptăm răspunsul”, a menționat preşedintele Forţei Civice. La Colegiul Director al PFC participă membrii BPN al partidului şi preşedinţii organizaţiilor judeţene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel