Formula 1: Proiectul unui Mare Premiu care să aibă loc pe străzile Londrei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Proiectul unui Mare Premiu de Formula 1 care să aibă loc pe străzile Londrei a fost prezentat marţi de grupul LDN Collective şi de firma de consultanţă DAR, transmite DPA.

Promotorii au dezvăluit planuri pentru un circuit amenajat pe străzile Londrei, situat în zona Docklands şi City Airport, în estul capitalei britanice.

Proiectul unui Mare Premiu desfăşurat la Londra a fost discutat de mult timp, dar preocupările de securitate au exclus opţiunea unei curse care să aibă loc pe artere celebre precum Oxford Street şi The Mall. LDN Collective şi DAR consideră că Londra ar putea găzdui un MP începând cu august 2026, însă, potrivit ESPN, F1 temperează acest optimism.

În ultimii ani, sportul auto a folosit tot mai mult circuitele stradale, cel de la Monaco fiind de mulţi ani circuitul de referinţă. Baku (Azerbaidjan), Singapore, Jeddah (Arabia Saudită) şi, din acest an, Las Vegas (SUA) au circuite amenajate pe străzile oraşului. MP al Marii Britanii se desfăşoară în fiecare an în luna iulie la Silverstone.

Formula 1 se îndepărtează treptat de Europa, unde s-a născut categoria regină a sportului auto. MP de la Las Vegas va fi al treilea care se va disputa în acest an în Statele Unite, în timp ce Peninsula Arabică va găzdui patru MP (Bahrain, Arabia Saudită, Qatar şi Abu Dhabi).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel