FORD recheamă în service TREI MILIOANE de mașini
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Ford Motor Co va fi nevoită să recheme la service trei milioane de vehicule.

Administraţia americană pentru siguranţa traficului (NHTSA) a anunţat marţi că va cere Ford Motor Co să recheme la service trei milioane de vehicule pentru a înlocui airbag-urile defecte produse de grupul nipon Takata, care pot exploda, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

NHTSA a respins încercarea celui de-al doilea producător auto american de a evita rechemarea la service. Ford are acum la dispoziţie 30 de zile pentru a prezenta măsuri de notificare a proprietarilor maşinilor afectate şi pentru a rezolva problemele, a precizat Administraţia americană pentru siguranţa traficului. O rechemare la service de asemenea magnitudine va fi probabil costisitoare pentru Ford, apreciază analiştii.

Vehicule afectate

Conform NHTSA, sunt afectate modelele Ranger, Fusion şi Edge din anii 2006 - 2012, precum şi anumite tipuri de vehicule aparţinând brandurilor Lincoln şi Mercury. În plus, Administraţia americană pentru siguranţa traficului a cerut rechemarea la service a aproximativ 5.800 de maşini de la Mazda Motor Corp din anii 2006 - 2012, respingând de asemenea încercarea producătorului auto nipon de a evita repararea vehiculelor.

Airbag-urile frontale Takata conţin o capsă pirotehnică posibil asamblată cu material pirotehnic neconform, care, în cazul unui accident în care airbag-urile frontale s-ar activa, ar putea provoca spargerea capsei pirotehnice şi declanşarea anormală a acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel