Fonduri UE de sute de milioane de lei pentru modernizarea unui drum județean
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Sosea
Sosea
Consiliul Județean Dolj va moderniza drumul judeţean Craiova-Cetate printr-un proiect cu fonduri UE de aproape 170 de milioane de lei.    
Consiliul Judeţean Dolj va moderniza drumul judeţean Craiova-Cetate, care are o lungime de 70 km, printr-un proiect cu fonduri europene de aproape 170 milioane lei, care a fost selectat să fie finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. 

Potrivit hotărârii CJ Dolj care a fost votată joi în plen în cadrul unei şedinţe extraordinare prin care proiectul 'Modernizarea DJ 552 Craiova - Mofleni - Bucovăţ - Terpeziţa - Sălcuţa - Caraula - Cetate' a fost actualizat, cererea de finanţare a fost declarată acceptată, iar finanţarea va fi asigurată din fondurile POR 2014-2020 alocate regiunii Sud-Vest "Oltenia", acesta fiind primul proiect depus la nivelul întregii regiuni pe această axă. 

[citeste si]

„Consiliul Judeţean rămâne consecvent şi în noul exerciţiu financiar al Uniunii Europene politicii pe care a urmat-o în accesarea finanţării nerambursabile. După cum se cunoaşte, Programul Operaţional Regional a reprezentat, în intervalul 2007-2013, principala sursă din care am obţinut banii pentru realizarea unor obiective prioritare pentru judeţul Dolj şi tot către POR s-a îndreptat atenţia noastră şi în debutul noii perioade de finanţare. Mă bucur că începem în forţă, cu cel mai mare proiect de infrastructură al CJ Dolj - modernizarea drumului judeţean 552 Craiova - Cetate, adică aproape 70 de kilometri de şosea şi o valoare totală de 40 de milioane de euro. Vorbim despre o investiţie care făcea obiectul multor aşteptări, care ne fusese insistent solicitată de comunităţi, astfel că şi noi am început din timp să pregătim documentaţia necesară pentru a putea solicita finanţare europeană”, a spus Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, la depunerea proiectului, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel