FONDURI EUROPENE. Rovana Plumb, anunț uriaș pentru EDUCAȚIE - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Rovana Plumb, miercuri, 28 martie, a  anunțat lansarea unui proiect de peste 40 de milioane de euro.

"Chiar în această dimineață, a avut loc lansarea unui nou proiect pe care noi l-am gestionat împreună cu Ministerul Educației – peste 40 de miloane de euro. Este vorba de a face sistemul de educație mult mai atractiv, în sensul de a atrage copiii și de a-i determina să nu părăsească școala, nefiind atrași de partea curriculară, de programul pe care îl au la școală. Ministerul Educației a venit cu o nouă viziune, care va fi susținută, din punct de vedere financiar, prin fonduri europene, așa cum am spus, de peste 40 de milioane de euro", a declarat, la DC News, Rovana Plumb.

"Vor participa 55.000 de profesori și vor beneficia elevii din România. Se face prezentarea, este nevoie, întâi și întâi, de o formare a cadrelor didactice, de aceea 55.000 de cadre didactice vor participa la acest program. Vor și fi 25 de școli pilot", a spus Rovana Plumb, precizând că acest nou tip de program se va implementa începând cu anul școlar 2018-2019.

[citeste si]

De asemenea, în cadrul interviului acordat DC News, a spus că, pentru fenomenul de abandon școlar, trebuie luate mereu măsuri. Totodată, a anunțat și pregătirea unor noi proiecte. "Mai sunt și alte programe pe care le vom face pentru Educație", a spus Rovana Plumb.

VIDEO

Mai jos, puteți urmări răspunsul complet:

VEZI INTERVIUL INTEGRAL AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel