Fonduri europene în România. Corina Creţu: Rămâne o enigmă pentru mine
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Corina Crețu
Corina Crețu
Fostul comisar european, Corina Creţu, a deschis din nou discuţia despre absorbţia fondurilor europene în România şi a lansat noi săgeţi spre guvernul condus de Viorica Dăncilă. 

"Recunosc că rămâne o enigmă pentru mine - și, sunt convinsă, pentru toți românii de bună-credință - refuzul Guvernului României de a accesa fonduri europene pentru proiectele majore, printre care și cele de infrastructură. Devine o împotrivire cronică pe care mi-e greu să o înțeleg. E total lipsit de pragmatism să refuzi utilizarea fondurilor nerambursabile care vin de la Bruxelles și, în schimb, să folosești banii de la bugetul național. E o logică pe care nu pot să mi-o explic și grav este că nici Guvernul nu oferă explicații în acest sens", a scris Corina Creţu pe pagina sa de Facebook. 

Eşec pe bani europeni 

"Un mare eșec este și faptul că România a folosit doar 3% din banii dedicați tinerilor (YEI - Garanția pentru Tineri), în timp ce alte țări au epuizat banii prin care se oferă bonusuri angajatorilor care apelează la tineri între 18 - 25 de ani", a mai scris fostul comisar european. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel