Fondatorul și producătorul trupei Boney M, Frank Farian, a murit la vârsta de 82 de ani
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Legendarul producător disco Frank Farian - fondatorul și creierul trupei de succes din anii '70 Boney M - a murit la vârsta de 82 de ani, potrivit familiei sale.

Producătorul german a format grupul în 1976 și a fost principalul lor autor, înregistrând o serie de hituri disco, printre care Daddy Cool, Rasputin și un remake popular al cântecului de Crăciun, Mary's Boy Child.

Ulterior, a fondat duo-ul pop Milli Vanilli și a lucrat cu legende ale muzicii, printre care Meat Loaf și Stevie Wonder.

Farian a decedat la domiciliul său din Miami, potrivit unei declarații publicate marți de agenția sa în numele familiei sale.

Liz Mitchell, una dintre cântărețele originale ale trupei Boney M, i-a adus un omagiu lui Farian într-o postare pe Facebook.

"Fie ca Frank să se odihnească în pace. Munca noastră a fost binecuvântată și i-a ajutat pe oamenii care au avut privilegiul de a o asculta", a scris ea.

"Am împărtășit și ne-am unit sub o stea și ne-am ridicat peste ceea ce am îndrăznit să așteptăm. Spun 'bine lucrat' pentru munca pe care am făcut-o. Odihnește-te în pace, Frank Farian", a mai scris Liz Mitchell.

O scurtă istorie a lui Frank Farian și a trupei Boney M

Născut Franz Reuther în 1941 în Kirn, Germania, Farian și-a început cariera muzicală ca și cântăreț, înainte de a se orienta spre producție.

Farian a format inițial Boney M ca pseudonim pentru propria sa activitate în 1974, lansând sub acest nume piesa dance Baby Do You Want To Bump.

După ce piesa a avut succes în Belgia și Olanda, Farian a lucrat pentru a reuni o trupă, formată din Mitchell, Maizie Williams, Bobby Farrell și Marcia Barrett, care avea să devină Boney M.

Melodia principală a primului lor album a fost Daddy Cool, care a ajuns pe primul loc în Elveția, Suedia, Norvegia, Spania, Franța și Austria și a ajuns pe locul șase în topurile din Marea Britanie.

Au obținut un număr unu în Marea Britanie cu un cover al piesei Rivers Of Babylon, un dublu A-side cu Brown Girl In The Ring, în timp ce Ma Baker și Rasputin au ajuns pe locul doi. Mary's Boy Child a fost numărul unu de Crăciun în 1978.

La sfârșitul anilor '80 a urmat un nou succes cu trupa germană de hip-hop Milli Vanilli, formată din Fab Morvan și Rob Pilatus, care a avut hituri precum Girl You Know It's True.

Cu toate acestea, Farian și grupul au fost implicați într-un scandal de lip-syncing în 1990, când a mărturisit că duo-ul nu a cântat pe discurile lor - o recunoaștere care mai târziu a dus la revocarea premiului Grammy pentru cel mai bun artist nou.

Se estimează că Farian a vândut peste 850 de milioane de discuri și a obținut 800 de certificări de aur și platină de-a lungul carierei sale, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel