Fondatorul Cirque du Soleil s-a RETRAS. "Sunt fericit"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
cirque_du_soleil
cirque_du_soleil
Guy Laliberté, fondatorul Cirque du Soleil, a decis să se retragă financiar din trupă.

Fondatorul Cirque du Soleil, Guy Laliberté, a anunţat luni că nu mai este acţionar al companiei după ce şi-a vândut ultima participaţie, de 10%, către Caisse de dépôt et placement din Quebec (CDPQ), un investitor instituţional care gestionează mai multe fonduri de pensii şi programe de asigurare în Quebec, informează AFP.

Ce a declarat Guy Laliberté

"Sunt fericit să-mi cedez participaţia la Cirque, pe care l-am fondat acum 35 de ani", a declarat fostul acrobat, în vârstă de 60 de ani, citat în comunicatul de presă al Caisse.

"Voi continua să mă implic în procesul creativ al spectacolelor şi, mai ales, voi continua să susţin şi să contribui la influenţa industriei divertismentului din Quebec prin celelalte proiecte ale mele", a precizat Laliberté, care a creat şi Fundaţia One Drop şi compania Lune Rouge.

Rămâne implicat în procesul creativ al companiei

Guy Laliberté "rămâne, totuşi, implicat în procesul creativ al companiei şi îşi menţine interesele economice", a declarat Caisse de dépôt et placement din Quebec într-un comunicat.

Prin această investiţie, CDPQ şi-a dublat participaţia, deţinând în prezent "circa 20% din afacere".

CDPQ a intrat printre investitorii Cirque du Soleil în 2015, când Guy Laliberté şi-a vândut compania, fondată în Quebec în 1984, investitorilor chinezi şi americani, citează Agerpres.

Cirque du Soleil are peste 4.900 de angajaţi

Compania, a cărei imensă piaţă chineză este una dintre priorităţi, este deţinută de atunci în proporţie de 60% de fondul american TPG şi 20% de grupul chinez Fosun, care deţine în special Club Med. La sfârşitul respectivei tranzacţii, miliardarul Laliberté şi-a redus participaţia la trupă de la 90% la 10%.

Grupul Cirque du Soleil are peste 4.900 de angajaţi, inclusiv peste 1.500 la sediul său social din Montreal şi prezintă circa 50 de spectacole permanente şi turnee în întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel