Fond suveran de investiții. Grindeanu-Dragnea, primul conflict
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Sorin Grindeanu a povestit unul dintre primele conflictele  pe care le-a avut cu Liviu Dragnea. Episodul din vremea în care era premierul României nu a ajuns în presă.

Sorin Grindeanu spune că Liviu Dragnea i-a cerut adoptarea proiectului fondului suveran prin ordonanță de urgență. Grindeanu povestește că s-a opus vehement pentru că fondul are o valoare imensă și era necesară o dezbatere în Parlament. 

"Nu am vrut să dau ordonanță de urgență pentru înființarea acestui fond. Este un lucru pe care nu l-am vrut. Mi s-a zis că ar fi mai bine să grăbim lucrurile și să dăm ordonanță de urgență. Eu consider că este o chestiune extrem de importantă care trebuia discutată în Parlament. Vorbim de valori la acest fond, așa grosso modo undeva la 10-12 miliarde de euro, care nu pot fi făcute printr-o ordonanță de urgență. Dezbaterea în Parlament era cea mai bună soluție. Vorbim până la urmă de un patrimoniu al tuturor. Sunt o mulțime de companii importante printre care Hidroeletrica, Tarom, Aeroporturi Transelectrica și altele," a spus Sorin Grindeanu la emisiunea România 9, moderată de Ionuț Cristache. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel