Folosirea unei creme cu factor de protecţie 15, până la vârsta de 18 ani, poate reduce cu 78 % riscul de cancer
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
plaja-home
plaja-home

Utilizarea unei creme de protecţie solară cu factor 15, în timpul primilor 18 ani de viaţă, poate reduce până la 78 % riscul de cancer de piele, au avertizat societăţile pediatrice spaniole, care au recomandat evitarea supraexpunerii la soare şi folosirea unei astfel de creme, la orice vârstă, transmite luni EFE.

Autor: Roberta Cautiş

Într-un comunicat, societăţile pediatrice au recomandat ca minorii să nu fie expuşi la soare între orele 12.00 - 17.00, precizând că este indicat să se folosească creme sau loţiuni fotoprotectoare cu un factor 15 sau mai mare în cazul copiilor cu piele şi ochi deschişi la culoare, dermatită atopică sau alte boli ale pielii, informează Agerpres.

Peste 90 la sută din cancerele de piele apar în zonele expuse la soare. Astfel faţa, gâtul, urechile, antebraţele şi mâinile sunt locurile în care apare cel mai frecvent o tumoare care are ca principală cauză razele ultraviolete.

Pediatrii recomandă aplicarea cremei fotoprotectoare înainte de a ieşi din casă, iar apoi ca produsul să fie reaplicat frecvent, la fiecare două ore sau chiar mai puţin, dacă se petrece mai mult timp în apă sau dacă se înregistrează o transpiraţie abundentă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel