Folosirea rujului, interzisă într-un campus universitar. Val de critici online
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un val de critici a fost stârnit în mediul online după ce o universitate a interzis folosirea rujului într-un campus.

O universitate din regiunea Azad Jammu şi Kashmir administrată de Pakistan a stârnit un val de proteste în mediul online după ce a anunţat că le interzice studentelor să folosească ruj în campus, relatează luni agenţia DPA, scrie Agerpres. 

Administraţia Universităţii Azad Jammu şi Kashmir a refuzat să comenteze decizia luată, în timp ce activiştii pentru apărarea drepturilor omului, grupuri din societatea civilă şi utilizatori ai reţelelor de socializare au criticat măsura pe care o consideră opresivă.

Această (decizie) reflectă o creştere a conservatorismului şi radicalizării în societate, a declarat pentru DPA activista pentru drepturile omului Farzana Bari. Însă femeile pakistaneze forţează limitele, contrar tuturor aşteptărilor, a adăugat ea.

Nu au mai fost luate decizii similare

Activista a menţionat că au mai fost luate anterior decizii similare, precum segregarea studentelor şi impunerea unui cod vestimentar pentru femei.

În septembrie, autorităţile din nord-vestul Pakistanului au retras un ordin care stipula că elevele trebuie să poarte hijab, în urma opoziţiei grupurilor din societatea civilă şi a unui val de critici pe reţelele de socializare. Guvernul provinciei conservatoare Khyber Pakhtunkhwa, din apropierea frontierei cu Afganistan - fostă fortăreaţă talibană - a argumentat că prin această decizie se dorea protejarea fetelor de hărţuirea sexuală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel