Folosește acest produs în locul detergenților obișnuiți și vei economisi o groază de bani
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 26 sep 2022, 18:15
WhatsApp
Foloseste acest produs în locul detergenților obișnuiți și vei economisi o groază de bani. Sursa - Pexels
Foloseste acest produs în locul detergenților obișnuiți și vei economisi o groază de bani. Sursa - Pexels
În vremurile în care trăim, economisirea devine un obicei esențial pentru majoritatea.

Gospodinele știu că pot face economie și la curățenia casei. În cămară, se găsesc mai multe produse eficiente, care fac concurență detergenților scumpi de pe piață. În plus, aceste produse sunt naturale, sunt mai puțin agresive cu suprafețele curățate și nu poluează.

Cu sfaturile de mai jos vei evita să cheltuiți mulți bani pentru a cumpăra detergenți și pentru a obține rezultate excelente.


Mâncarea s-a ars? Cum poți elimina mirosul neplăcut din casă: trucuri ingenioase, pe care nu le cunoști 

Cheltuielile pentru detergenții folosiți acasă sunt destul de mari, deoarece avem nevoie de ei și la  bucătărie, și la baie. Sunt două medii pentru care avem nevoie de mai multe produse. Vorbim aici despre aragaz, podea, chiuvetă, obiectele sanitare, gresie și faianță.

Folosirea detergenților pentru fiecare obiect nu face altceva decât să mărească cheltuielile. Din acest motiv, tot mai multe gospodine au recurs la prepararea detergenților naturali chiar în casă. Se poate crea un detergent foarte util și delicat cu mediu și suprafețele curățate.

Cum se face un detergent eficient în casă

Pentru a face un detergent de casă, aveți nevoie de două linguri de săpun de Marsilia și un pahar de peroxid de hidrogen. Cele două produse se pun într-un lighean cu apă caldă. Dozele depind evident de cantitatea de detergent pe care o faceți.

Spală șosetele albe cu sare: o metodă simplă, dar uitată

Amestecați bine, astfel ca cele două ingrediente să se combine. Înmuiați apoi o cârpă de microfibră în acest amestec și ștergeți toate suprafețele murdare. 

Nu uitați să stoarceți bine toate cârpele folosite și să treceți de mai multe ori peste suprafețe dacă este necesar. Rezultatul va fi cu adevărat excepțional! Suprafețele vor fi luminoase, strălucitoare și mai presus de toate parfumate. Încercați această alternativă valabilă la detergenții agresivi de pe piață și, cu siguranță, nu vă veți mai putea descurca fără ea.

BONUS. Elimină mirosul neplăcut din papucii de cameră: folosește aceste ingrediente pentru rezultate uimitoare  

Cum să eliminați rapid și ușor un miros neplăcut din papucii de cameră, folosind mijloace improvizate.

Uneori, papucii de cameră nu mai pot fi folosiți din cauza mirosului urât. Dar există mai multe modalități de a scăpa de această problemă neplăcută.

Cărbunele activ absoarbe bine umezeala și diverse arome. Luați două șosete vechi sau pungi de pânză, puneți câte 7-8  pastile de cărbune în fiecare, legați-le și lăsați-le în papuci peste noapte. Scoate cărbunele activ dimineața și bucurați-vă de rezultat.

Praf de copt. Pentru a elimina mirosul neplăcut din papucii de cameră, utilizați bicarbonat obișnuit, care este indispensabil în viața de zi cu zi. Se toarnă pudra în interiorul papucilor și se lasă câteva ore sau peste noapte. Apoi scuturați bicarbonatul de sodiu și îndepărtați reziduurile cu un aspirator.

Gata cu soluțiile de curățare pe bază de înălbitor. Folosește acest produs eficient, ieftin și ecologic

Peroxid de hidrogen sau oțet. Pentru a efectua procedura, înmuiați un tampon de bumbac în oricare dintre aceste soluții și ștergeți interiorul papucilor. Oțetul și peroxidul luptă eficient împotriva ciupercilor și, de asemenea, neutralizează bacteriile care sunt sursa de mirosuri neplăcute. Dacă rămâne o anumită aromă, prelucrați din nou papucii. Trebuie să aveți grijă atunci când utilizați această metodă, deoarece ambele soluții pot afecta suprafața delicată a pantofului.

Nu vă grăbiți să aruncați prosoapele de bucătărie: în 3 minute vor fi curate și vor mirosi frumos

Ceai sau cafea. Puneți pliculețe de ceai în pantofi sau presărați câteva frunze în fiecare papuc. Lăsați să acționeze peste noapte. Ceaiul absoarbe toate mirosurile neplăcute și are, de asemenea, propria sa aromă delicată, care va satura interiorul papucilor tăi.

Și cafeaua ajută la eliminarea mirosului neplăcut. Turnați cafea măcinată în fiecare papuc, iar după câteva ore, adunați cafeaua cu un aspirator.

Cum să speli papucii în mașina de spălat, astfel încât să nu aibă miros

Înainte de a pune papucii în cuva mașinii de spălat, trebuie să-i inspectați pentru tălpi deteriorate și elemente rupte. Dacă pantofii sunt în ordine, puneți-i într-o pungă specială de rufe (o puteți înlocui cu o față de pernă). Turnați detergent sub formă de gel, deoarece cel sub formă de pulbere nu se clătește bine. Setați modul delicat, opriți funcția de centrifugare, setați viteza minimă și începeți spălarea.

După terminarea ciclului de spălat, scoateți papucii și uscați-i bine. Pentru a absorbi rapid umezeala, umpleți fiecare papuc cu hârtie. Apoi uscați papucii la temperatura camerei sau în aer liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?