Data publicării:

Folie de aluminiu gătit, nocivă pentru sănătate. Ce trebuie neapărat să știți

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Folosită la gătit, folia de aluminiu poate fi extrem de nocivă.

Chiar şi atunci când nu faceţi decât să ambalaţi alimentele, aluminiul este o substanţă otrăvitoare, a cărui particule se transferă în mâncare, având un efect negativ asupra organismului.

La temperturi ridicate, transferul de particule din folie sau oale către carnea sau legumele preparate poate face ca aceste alimente să devină toxice.

Cele mai comune simptome ale intoxicării cu aluminiu sunt slăbiciunea musculară, dureri ale oaselor, ameţeală şi confuzie.

Unii specialişti atrag atenţia şi asupra faptului că poate provoca deficienţe de creştere în cazul copiilor. Anemia, afecţiunile sistemului respirator şi maladia Alzheimer pot fi, de asemenea, cauzate de utilizarea excesivă a foliei de aluminiu, potrivit doctorulzilei.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel