”În timpul incinerării, temperatura ajunge la 900-1000 de grade. Înainte de incinerare, cuptorul este preîncâlzit la o temperatură de minimum la 650 de grade.” a spus fochistul de la Crematoriul Vitan-Bârzești.
La această temperatură, într-un crematoriu, adică în condițiile unei arderi controlate, arderea durează două ore.
”După o incinerare completă, rămân fragmente de oase mai mici sau mai mare, în cazul oaselor mai groase rămân fragmente mai mari.” a spus Emilian Niculescu, care nu a remarcat să rămână vreun cartilaj de creștere.
Cu privire la oasele după incinerare, din cauza temperaturii ridicate necesare arderii, culoarea oaselor și a cenușii este un alb sau gri foarte deschis. Nu au nicio urmă de cenușiu închis, ca în cazul rămășițelor din Caracal. ”Este gri deschis, aproape de alb” a spus fochistul.
Chiar dacă în Caracal, descrierea faptelor este una diferită față de ce se întâmplă într-un crematoriu, s-a ajuns ca mare parte a corpului să se topească, dar oasele, rămășițele rămase nu par a fi calcinate.
Au fost informații cu privire la rezistența creierului chiar și în procesul de incinerare, fapt negat de fochist, care spune că nu a rămas niciodată. Nici bijuteriile nu ar rezista temperaturilor ridicate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați