Urmărește emisiunea live
Focar de septicemie virală în Sibiu. Aproape 180.000 de păstrăvi vor fi ucişi
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Focar de septicemie virală în Sibiu. Aproape 180.000 de păstrăvi vor fi ucişi / Foto: Pixabay, de darrenquigley32
Focar de septicemie virală în Sibiu. Aproape 180.000 de păstrăvi vor fi ucişi / Foto: Pixabay, de darrenquigley32
Aproape 180.000 de păstrăvi vor fi ucişi din cauza unui focar de septicemie virală.

Aproape 180.000 de păstrăvi vor fi ucişi în bazinele păstrăvăriei Laiţa, din localitatea Cârţişoara, după ce aici au murit deja 300 de păstrăvi bolnavi de hemoragie virală, a declarat vineri, pentru Agerpres, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Sibiu, Gabriela Elena Luca.

"O să fie ucis tot efectivul de păstrăvi, adică aproximativ 176.600 păstrăvi, ţinând cont de riscul de contagiune", a explicat reprezentanta Prefecturii Sibiu.

Potrivit sursei citate, peştii care au murit din cauza bolii se aflau în cinci bazine, dintr-un total de 20 ale păstrăvăriei.

Vor fi dezinfectate toate bazineleLa păstrăvărie vor fi dezinfectate bazinele, după ce vor fi golite de apă. După o lună jumătate de la finalizarea dezinfecţiei, medicul veterinar va verifica dacă mai există pericolul de contaminare.

"După finalizarea operaţiunilor de dezinfecţie, se va institui vidul sanitar de minim 6 săptămâni de la finalizarea operaţiunilor de dezinfecţie, perioadă în care bazinele vor rămâne golite de apă, fiind lăsate sub acţiunea substanţei dezinfectante. La finalul perioadei de vid sanitar, sub supravegherea medicului veterinar oficial, se vor preleva probe în vederea verificării eficienţei acţiunii de decontaminare", a mai precizat Gabriela Elena Luca.

Autorităţile au confirmat, vineri, focarul de septicemie virală la păstrăvii din păstrăvăria Laiţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel