Data actualizării:
Data publicării:

Focar Covid-19 la Spitalul de Copii din Timișoara

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Autoritățile din județul Timiș au anunțat că există un focar de Covid-19 la Spitalul de Copii din municipiul Timișoara.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, sâmbătă, trei noi cazuri de infectare cu tulpina Omicron, două la femei de 24 şi 49 de ani, fără istoric de călătorie, şi unul la un bărbat de 56 de ani, contact cu persoană venită din Franţa, toate cu forme uşoare care nu au necesitat internarea, transmite Agerpres. Vineri a fost confirmat primul caz de contaminare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2, în judeţ, la un tânăr de 18 ani, venit din Italia.

De asemenea, la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara a fost declarat focar activ, cu şapte angajaţi infectaţi, cu toţii vaccinaţi. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 336 cazuri noi de COVID-19, din care 53 sunt minori. În spitale sunt internaţi 172 de bolnavi cu coronavirus şi suspecţi ai acestei patologii, iar 21 de pacienţi sunt trataţi în secţiile ATI. Nu s-a înregistrat niciun deces. Rata de infectare a urcat la 1,46 la mie, pe judeţ, şi la 1,93 la mie, în Timişoara.

Românii din penitenciare, campionii neașteptați ai vaccinării

 

De la începutul campaniei de vaccinare la nivel național, sistemul penitenciar, prin demersurile efectuate împreună cu instituțiile naționale responsabile, a făcut posibilă imunizarea, prin vaccinare împotriva SARS-CoV-2, a 21.817 persoane private de libertate. Dintre acestea, 4.055 de persoane au fost puse în libertate.

Consecutiv acțiunilor instituționale întreprinse, prin colaborarea susținută de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, la momentul actual, la nivel sistemic, 17.763 de persoane deținute sunt vaccinate cu schemă completă, ceea ce reprezintă un procent de imunizare de 77,30% din populația carcerală totală (22.993 persoane aflate în detenție).

În contextul creșterii numărului de persoane private de libertate imunizate complet, prin administrarea vaccinului împotriva COVID-19, măsurile dispuse la nivelul sistemului administrației penitenciare privind prevenirea efectelor pandemiei au vizat menținerea unui echilibru între acestea și contextul epidemiologic existent la nivelul locurilor de deținere, determinat de apariția unor noi forme ale virusului SARS-CoV-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel