Foamete în România, cât de GRAV va fi. Elena Cristian: Vine o criză de proporții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Elena Cristian, jurnalist DC Business, susține că o criză economică de proporții este aproape inevitabilă în întreaga lume. 

Elena Cristian, jurnalist DC Business, a intervenit în direct la România TV unde a fost întrebată despre cât de gravă ar putea fi ”foametea” în România după criza coronavirusului. 

”Este greu de spus, sigur că nu vrem să panicăm. Eu iau în considerare avertismentele la nivel mondial și le vedem, le citim cu toții. Va veni o criză economico-financiară de proporții. Crizele economico-financiare, și cea din 2008 și altele pe care le-am studiat de-a lungul timpului, au însemnat reduceri substanțiale de venituri și probleme sociale de tot felul. Trebuie să ne raportăm desigur și la România. Acum depinde cât de lungă va fi această criză pentru că orice criză financiară vine cu venituri mai mici, cu probleme, mulți români sunt la limita sărăciei, vorbim de o parte importantă a României și atunci nu știu în ce măsură Guvernul are posibilitățile să facă față și să poată contracara o astfel de criză. Eu cred că vor fi probleme serioase și am mai spus, cred că cel puțin până la sfârșitul anului nu vom putea vorbi de o revenire a economiei. Cred că România va suferi mult mai mult decât alte țări europene. Sunt câștigători din această criză și sunt cei care pierd pe mai multe paliere. Sigur că nu este doar vina guvernanților. Ține și de capacitatea noastră de producție, de a ne reveni. Agricultura noastră, pe lângă faptul că este la pământ, mai vorbim și de o secetă”, a declarat jurnalistul Elena Cristian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel