Flutur (PNL) nu vede altă soluție decât alianța cu PSD: Cine va sparge coaliția, va plăti mult. La alegeri, spune că n-are nevoie de... cârjă
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Gheorghe Flutur (PNL) susține că politica românească seamănă de multe ori cu un balmoș.

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava și prim-vicepreședinte al PNL, a vorbit pentru Antena 3 CNN despre coaliția pe care PNL a făcut-o cu PSD, făcând o comparație plastică între politica românească și un fel de mâncare tradițională din zona Bucovinei, un balmoș, intervenția sa fiind făcută într-un cadru de sărbătoare, în timp ce gătea după ”pomana porcului”, în Bucovina. ”Din păcate. În fiecare zi ne străduim să facem un balmoș și nu e bine” afirmă el. 

Citește și: Data alegerilor locale 2024. Scenariile PNL și PSD pentru prezidențiale și parlamentare

Întrebat dacă liberalii vor merge mai departe cu social democrații într-o nouă guvernare după alegerile din 2024, Gheorghe Flutur susține că nu vrea să fie luat ca un ”om slab”.

”Întâi mergem pe picioarele noastre, pentru că dacă eu aș spune că merg cu PSD-ul semăn a om slab, că am nevoie de cârjă. Eu merg pe picioarele mele, dacă nu îmi ajunge să guvernez România mă duc cu cel cu care mă potrivesc cel mai mult.

Așa cum stau lucrurile azi eu nu văd o altă soluție decât cu ei. Trebuie fiecare să lase câte ceva. Adică nu mă duc acolo Popa Prostu'. Poate mă vor ierta liberalii mei că am făcut această alianță de conjunctură cu PSD-ul, dar cine va sparge o coaliție acum și va crea instabilitate, va plăti mult. Noi, liberalii, nu o vom face”, a declarat Gheorghe Flutur la Antena 3 CNN.

Având în vedere că anul viitor, după rezultatele alegerilor europarlamentare, după cum a spus unul dintre liderii Opoziției, se vor decide care sunt candidații pentru Cotroceni, Gheorghe Flutur a fost întrebat, de reporterul Antena 3 CNN, cum va arăta viitorul președinte al României.

”În conjunctura actuală va trebui să fie un președinte care să ducă România spre Uniunea Europeană”, a punctat prim-vicepreședintele PNL, Gheorghe Flutur.

Citește și: Alegeri prezidențiale 2024. Președintele de care are nevoie România. Profilul făcut de Remus Ștefureac, sociologul din spatele INSCOP

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel