Data publicării:
Floyd Mayweather jr și Kim Kardashian, dați în judecată. Ar fi păcălit mai multe persoane să investească în criptomoneda EthereumMax
Floyd Mayweather jr, legendarul boxer, și starleta Kim Kardashian au fost dați în judecată din cauza unei criptomonede - EthereumMax.
Se pare că motivul ar fi că au păcălit mai mulți oameni să investească într-o criptomonedă - EthereumMax.
Mayweather și Kardashian, doi influenceri cu foarte mulți urmăritori pe rețelele de socializare, au fost contactați și apoi plătiți pentru a face reclamă criptomonedei EthereumMax astfel încât oamenii să investească masiv. Doar că, cei doi sunt acuzați de fapte ilegale depuse la Tribunalul Federal din Los Angeles, SUA, conform Bloomberg.com.
'Criptobule cu iluzii de îmbogățire rapidă'
În anul 2018, Mayweather Jr. era amendat de Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA pentru că a luat parte la mai multe campanii legate de promovarea criptomonedelor, fără să indice că face 'publicitate'.
De asemenea, un organism de reglementare financiară din Marea Britanie o acuză pe Kim Kardashian că le-a spus urmăritorilor ei de pe Instagram despre 'criptobule cu iluzii de îmbogățire rapidă ', mai precizează sursa citată.
Vezi și Starleta Kim Kardashian, anchetată într-un dosar ce vizează contrabanda cu antichităţi romane
FMI, îngrijorare faţă de criptomonede
Fondul Monetar Internațional este îngrijorat de criptomonede, în special pentru că piața crește într-un ritm atât de semnificativ, iar reglementările nu urmează acest ritm, scrie CNBC.
Valoarea totală de piață a tuturor activelor cripto a depășit 2.000 de miliarde de dolari în luna septembrie a 2021 - ceea ce reprezintă un salt de 10 ori față de nivelurile înregistrate la începutul anului 2020, arată datele colectate de FMI.
Evan Papageorgiou, un șef de divizie adjunct la FMI, a declarat pentru CNBC în octombrie că "ecosistemul cripto a crescut semnificativ... Procesul arată o rezistență remarcabilă, dar au existat și unele teste de stres interesante".
Una dintre problemele pe care FMI le-a evidențiat este că multe dintre persoanele și instituțiile financiare care tranzacționează aceste active "nu au practici operaționale, de guvernanță și de risc solide".
Ca atare, Fondul a afirmat că consumatorii sunt în pericol, adăugând că există pur și simplu "o informare și o supraveghere inadecvate" în acest spațiu. În plus, acesta consideră că activele criptografice creează unele "lacune în materie de date" și "pot deschide uși nedorite pentru spălarea banilor, precum și pentru finanțarea terorismului".
"Unii influenceri promovează monede care pur și simplu nu există deloc"
Autoritatea de reglementare financiară din Regatul Unit, FCA, a avertizat cu privire la legătura dintre social media și investițiile în cripto-monede.
"Influencerii din social media sunt plătiți în mod obișnuit de escroci pentru a-i ajuta să pompeze și să arunce noi token-uri pe baza unor pure speculații. Unii influenceri promovează monede care pur și simplu nu există deloc", a declarat Charles Randell, președintele FCA, într-un discurs din septembrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News