Flota Rusiei ar fi prinsă în capcană în Marea Neagră: Chiar dacă ar vrea să se retragă din regiune, nu are o astfel de posibilitate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Şefa centrului de presă a Comandamentului Operaţional "Sud" din Ucraina, Natalia Humeniuk, susţine că Flota Rusă de la Marea Neagră a ajuns, practic, prinsă în capcană şi, chiar dacă ar vrea să se retragă din regiune, nu are o astfel de posibilitate.

Potrivit Natalia Humeniuk, adversarii mai pot doar să-şi dispereze navele. 

"Dacă privim din punct de vedere geografic, (ruşii, n.r.) pot să-şi retragă unităţile doar în Marea Azov. Dar adâncimea din acea zonă nu permite flotei pe care o au ruşii în Marea Neagră să poată traversa chiar peste tot. Iar legislaţia internaţională şi sancţiunile nu le permit să părăsească Marea Neagră prin Bosfor" - a explicat Humeniuk.

Întrebată dacă se poate spune că flota ruşilor se află într-un fel de "capcană", Natalia Humeniuk a declarat: "Într-o anumită măsură, da. Dar pot folosi întreaga zonă a Mării Negre pentru a-şi dispersa navele, astfel încât să fie în siguranţă, deoarece şi-au stabilit o distanţă de siguranţă de 100 de mile marine faţă de coasta controlată de Ucraina", conform Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel