Data publicării:

Florinel Coman - Meciurile de la Campionatul European de tineret sunt cele mai importante din carieră

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp
Fotbalistul echipei naţionale de tineret a României, Florinel Coman, a declarat, joi, la reunirea lotului, că partidele pe care le va disputa la Campionatul European Under 21 din Italia şi San Marino (16-30 iunie) sunt cele mai importante din cariera sa de până acum.

"Urmează acest cantonament unde sperăm să ne pregătim cât mai bine şi să facem un Campionat European foarte bun. Este primul turneu final pentru noi, avem o echipă bună, un lot foarte valoros. Pentru mine meciurile de la Campionatul European sunt cele mai importante din carieră. Vom juca primul meci cu Croaţia şi vrem să câştigăm. Noi nu mergem cu a doua şansă, vrem să ne facem jocul şi să luăm cele trei puncte. Trebuie să ne mobilizăm şi să câştigăm. Luăm fiecare meci în parte, apoi vom vedea ce va fi. Ştim la ce echipe joacă adversarii din grupa noastră. Dar dacă stăm să ne uităm unde joacă ei, mai bine nu mai mergem la Campionatul European. Trebuie să avem încredere în noi şi să facem trei meciuri foarte bune. Ne-am făcut temele, mai avem acest mic cantonament şi după aceea începem. Trebuie să dăm totul pentru suporterii români care vor fi acolo, pentru echipa naţională", a spus el.

"Eu nu mă gândesc la un transfer. Vorbim după Campionatul European despre transfer. Acum mă gândesc doar la cele trei meciuri ale naţionalei", a adăugat Florinel Coman.

Acesta a precizat că încă nu a discutat cu Bogdan Andone, noul său antrenor de la FCSB. "Nu am vorbit cu noul antrenor, nu am avut timp. Nu i-am trimis niciun mesaj. Vom vorbi când mă întorc de la lot. Nu m-a surprins decizia conducerii. De ce să fiu surprins? Este un antrenor bun, a fost secund la noi. Părerea mea e că va face treabă bună", a afirmat mijlocaşul.

Echipa naţională de tineret a României s-a reunit, joi, la Centrul Naţional de Fotbal Buftea, în vederea participării la Campionatul European de fotbal Under 21, aceasta fiind prima prezenţă a selecţionatei "tricolore" U21 la un turneu final după 21 de ani.

Selecţionata României va pleca în Italia, vineri, acolo unde va efectua înaintea debutului Campionatului European un stagiu de pregătire de 8 zile. Cantonamentul se va desfăşura în localitatea Bagno di Romagna, iar la 15 iunie, reprezentativa României se va muta în oraşul Forli, situat la 30 de km de Cesena, acolo unde va sta pe toată durata turneului final.

România va debuta în Grupa C a turneului final pe 18 iunie, împotriva Croaţiei (Serravale/San Marino, 19:30, ora României), pe 21 iunie vor înfrunta Anglia (Cesena, 19:30), iar pe 24 iunie va avea loc ultimul lor meci din grupă, contra Franţei (Cesena, 22:00).

Campionatul European de tineret se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019 în 5 oraşe din Italia şi San Marino: Bologna, Reggio nell'Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele 3 grupe ale CE se vor califica în semifinale câştigătoarele şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel