Florin Zamfirescu: Poporul ăsta nu merită ce i se întâmplă. E terfelit, chiar negat
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 26 iun 2022, 22:43
WhatsApp
Florin Zamfirescu: Poporul ăsta nu merită ce i se întâmplă. E terfelit, chiar negat
Florin Zamfirescu: Poporul ăsta nu merită ce i se întâmplă. E terfelit, chiar negat
Florin Zamfirescu a vorbit despre situația României în aceste zile.

Actorul Florin Zamfirescu a vorbit despre Ziua Drapelului Naţional, dar și despre situația României în aceste zile.

"S-au făcut niște pași pentru sărbătorirea drapelului (...) Eu mă gândesc că dacă era sărbătorit drapelul secuiesc, care nici nu există, era scandal, era circ. A fost sărbătorit. Sărbătoarea asta nu e introdusă de mult. Trebuie să pornim de undeva, până acum nu a sărbătorit nimeni drapelul și faptul că s-a introdus această lege e un lucru bun. O sărbătoare nouă e motiv să nu știe foarte multă lume. În anii următori va fi sărbătorit mai mult drapelul. Ziua drapelului nu poate să treacă neobservată într-o țară. 

Nu aș învinui prea mult pe cei care n-au sărbătorit, e o sărbătoare recentă. Poporul asta nu merită ce i se întâmplă, nu merită răul care i se întâmplă, e terfelit, chiar negat. Limba este aproape distrusă, credință este un motiv de acuză.", a spus Florin Zamfirescu în cadrul emisiunii "Culisele Statului Paralel" Realitatea PLUS, moderată de Anca Alexandrescu.

Ziua Drapelului Naţional. Nicolae Ciucă: Tricolorul ne dă sentimentul de siguranță în orice colț al lumii ne-am afla și l-am zări

Premierul Nicolae Ciucă a venit cu un mesaj de ziua Drapelului Naţional.

”Adoptat ca simbol al națiunii în timpul Revoluției de la 1848,Drapelul tricolor esteparte a identităţiinoastre naționale, alături de Stema României și de Imnul Național.

Martor al formării și transformării României în statul democratic european de astăzi, Drapelul Național simbolizează unitatea și continuitatea noastră ca popor, prin prezența perpetuă a celor trei culori – roșu, galben și albastru – pe steagul purtat de români cu prilejul unor momente importante ale istoriei. Tricolorul este, totodată, un simbol al rezistenței noastre naționale, fiind purtat în luptă de eroii care au apărat de multe ori cu prețul vieții pământul țării.

Respectul față de simbolurile naționale înseamnă respect față de acest trecut cu care ne mândrim ca popor, în România de astăzi, membră a Uniunii Europene și partener puternic și respectat în cadrul Alianței Nord-Atlantice. Tricolorul românesc este arborat acum alături de drapelele naționale ale celorlalte state din această mare familie a democrației și securității. Vedem acum că sunt creditate cu încredere de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și eforturile noastre de a vedea arborat Tricolorul alături de steagurile țărilor dezvoltate ale lumii.

Ca fost militar de carieră, am luat parte la mai multe misiuni în teatrele de operații în afara țării. Dincolo de momentele dificile inerente în astfel de misiuni, prezența Tricolorului în bazele în care eu și colegii ne desfășuram activitatea însemna legătura cu România și ne motiva să ne reprezentăm țara cu responsabilitate și profesionalism.

Tricolorul ne dă sentimentul de siguranță în orice colț al lumii ne-am afla și l-am zări. A dat curaj înaintașilor noștri, ne-a unit în momente dificile ale istoriei și ne face să ne simțim mândri ori de câte ori arborarea lui marchează succesul unui român. Datoria noastră este să cinstim simbolurile naționale, să transmitem noilor generații respectul pentru ele și să înălțăm Tricolorul pe cele mai selecte catarge ale lumii!”, a transmis premierul Nicolae Ciucă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?