Florin Piersic, în mijlocul prietenilor și colegilor de scenă. Mesajul postat pe Facebook de marele actor care se află încă în recuperare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Facebook, Florin Piersic
foto: Facebook, Florin Piersic
Florin Piersic a reapărut în spațiul public cu un nou mesaj și câteva fotografii.

"În zilele astea toride, mai ceva ca în deșertul Sahara - unde filmam cu ani în urmă "Cuibul Salamadrelor" pe care l-am revăzut aseară la Cinemaraton, m-am întâlnit cu prieteni dragi sufletului meu, colegul meu de școală de la Cluj, Ambasador ONU Liviu Bota, Contantin Ilie, minune de om cu suflet mare și dragii mei colegi și parteneri "de scândură", Cezara Dafinescu și Florin Zamfirescu. M-am bucurat să îi revăd pe toți, mai ales că au curs poveștile și amintirile..." este postarea de pe contul oficial al actorului.

 Florin Piersic face recuperare medicală la un centru din Ilfov

Actorul Florin Piersic a reapărut în atenția publicului, deocamdată doar în online. Recent, acesta a fost văzut într-un videoclip filmat la centrul de recuperare medicală unde se recuperează după intervențiile din această primăvară. Din spusele medicilor, starea actorului pare că se îmbunătățește de la o zi la alta și răspunde bine la tratament, în combinație cu fizioterapia atât de necesară pentru recuperarea mobilității la genunchi, scrie Cluj24.

„M-ați recunoscut? Nu cred, nu cred! Nu pot să cred pentru că sunt o mie de Florini în țara asta, dar numai pe Florin Piersic ați vrut să îl uitați. Dar nu l-ați uitat, pentru că dacă l-ați fi uitat, eu nu v-aș vorbi în clipa asta. Sunt la o clinică specială, extraordinară, care se numește OHT Medical Center. Uitați că m-am recuperat, am fost cam bolnăvior, cam multișor timp, dar vremea trece, omul rămâne și eu sunt cu dumneavoastră. O să ne întâlnim și o să ne iubim”" - spunea actorul cu ceva timp în urmă într-un clip ajuns viral.

Reamintim că Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost operat la genunchi la Spitalul Militar Cluj-Napoca, după care a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi supravegheat de medici, în condițiile în care avea montat un stimulator cardiac. Actorul a fost operat după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol,. Medicii au constatat atunci că avea o infecţie la un genunchi, infecţie care s-a extins ulterior și la inimă și care i-a pus în pericol viața preț de câteva săptămâni.

Ulterior, Florin Piersic a fost transferat de la Cluj-Napoca la Bucureşti, unde a fost mai întâi internat la Institutul „Matei Balş”, după care a fost mutat la Spitalul Foișor. Aici a fost operat de urgență pentru îndepărtarea protezei de genunchi, de unde a și migrat infecția în tot organismul. Operația la genunchi, ultima la care a fost supus actorul, a decurs bine iar complicațiile au dispărut. Actorul Florin Piersic a fost externat pe data de 3 iunie de la Spitalul Foișor, unde era internat din 9 mai.

Florin Piersic mai are un vis: speră să revină pe scenă cât mai curând și să înceapă să joace din nou alături de colegii lui din teatru care i-au rămas alături în aceste momente de cumpănă. Deocamdată, actorul se concentrează pe exercițiile de recuperare și tonifiere a musculaturii slăbite, se odihnește mai mult, face mișcare zilnic, urmează tratamentul cu sfințenie și se bucură de vizitele apropiaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel