Florin Georgescu revine la Ministerul Finanțelor, după 16 ani
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR, nominalizat pentru Ministerul Finanţelor, revine la conducerea Ministerului Finanțelor, după circa 16 ani când a mai ocupat acest post  în perioada 1992 - 1996, în Cabinetul Văcăroiu.

 În intervalul 1996-2004, Georgescu a fost deputat PDSR, devenit ulterior PSD, unde a ocupat poziţiile de vicepreşedinte şi preşedinte al Comisiei pentru buget finanţe şi bănci. Pentru câteva luni în 2004, el a fost preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Băncii Comerciale Române.

 Din octombrie 2004, Georgescu face parte din Consiliul de Administraţie al BNR, iar de atunci este vicepreşedinte CA şi prim-viceguvernator al băncii centrale. Tot de atunci, Georgescu este membru în Comitetul de Supraveghere Bancară al Băncii Centrale Europene.

 Georgescu a absolvit în 1976 cursurile facultăţii Finanţe-Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, iar în 1989 a obţinut doctoratul în finanţe, circulaţie bănească şi credit la ASE.

 El a mai urmat cursuri la Henry Bloch School of Business and Public Administration – University of Missouri Kansas City, Kansas City, SUA – Stagiu de cercetare ştiinţifică privind managementul financiar-bancar în condiţiile economiei de piaţă. În mai 2004 a studiat la Institutul Internaţional pentru Dezvoltarea Managementului din Lausanne, Elveţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel