Urmărește emisiunea live
Florin Cîțu nu cedează în fața USR PLUS: Sunt cel care răspunde politic pentru acest Guvern, nu răspunde altcineva
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto gov.ro.
foto gov.ro.
Premierul Florin Cîțu a dat semnalul că nu va ceda în fața cerințelor USR PLUS.

Premierul Florin Cîțu a punctat, în această seară, la Digi24, că este premierul României și crede în coaliția de guvernare, formată din PNL, USR PLUS și UDMR. ”Voi guverna respectând atribuțiile constituționale pe care le am” a spus premierul, adresându-se ”tuturor românilor”. ”Niciodată, pentru nimeni, nu voi încălca Constituția” a adăugat premierul, care a dat asigurări că deciziile, în calitate de prim-ministru, le va lua în ”spiritul și litera Constituției”. 

”Sunt premierul României, cu atribuții și responsabilități. Sunt cel care răspunde politic pentru acest Guvern, nu răspunde altcineva. Această responsabilitate este enormă și-i asigur pe toți românii că voi exercita această atribuție în spiritul și litera Constituției tot timpul” a subliniat Florin Cîțu. 

Afirmațiile vin să întărească că premierul nu va face un pas în spate în fața USR PLUS, care solicită ca miniștrii să fie remaniați în urma unei consultări în coaliție, dar și ca să fie adoptat un protocol cu reguli mai stricte în acest sens. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel