Florin Cîțu, minciună în CV
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Cîțu și CV-ul
Cîțu și CV-ul
Florin Cîțu a mințit în CV.

Florin Cîțu a scris în CV-ul oficial că, între 1997-1999, a făcut un masterat la Universitatea de Stat din Iowa și apoi, până în 2002, a studiat la aceeași universitate un doctorat, însă „fără dizertație”. În răspunsul către Libertatea.ro, Universitatea de Stat din Iowa spune că „Florin Cîțu a obținut un Master of Science în Economie pe 11 mai 2002. Datele noastre nu indică faptul că a primit un titlu de doctor”. 

Punând față în față CV-ul oficial al prim-ministrului și răspunsul Iowa State University, e adevărat că premierul nu a susținut că a obținut titlul de doctor, însă întrebările care se pun, în acest moment, e în câți ani a făcut masterul, când l-a terminat și ce înseamnă, concret, că a studiat doctoratul între 1999 și 2002, cum susține șeful Guvernului României?  Premierul Cîțu a transmis, prin biroul de presă al Guvernului că, într-adevăr, „Dizertația pentru master a fost prezentată în 2002”. El nu a răspuns la întrebarea de ce și-a trecut masterul terminat în 1999, dacă finalizarea acestuia a fost, de fapt, în 2002, cum afirmă acum, după ce Iowa State a făcută publică data la cererea Libertatea.ro.

Cîțu a zis că nu demisionează

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat sâmbătă că nu intenţionează să demisioneze din funcţie pentru faptul că, în urmă cu 21 de ani, a fost sancţionat în Statele Unite ale Americii pentru conducere sub influenţa alcoolului.

"Nu, niciun moment. În continuare avem o guvernare pe care trebuie să o ducem la capăt. Avem reforme pe care le-am început şi pe care trebuie să le ducem la capăt. Un eveniment care s-a întâmplat acum 21 de ani, pe care îl regret, în Statele Unite, nu are niciun fel de implicaţii pentru ceea ce facem noi astăzi", a afirmat premierul, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel