Florin Cîțu, mesaj pentru Ziua Pompierilor. "Meritele lor, recunoscute şi de colegii din alte ţări"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Premierul Florin Cîțu a transmis felicitările sale cu ocazia Zilei Pompierilor. 

În cursul dimineții de 13 septembrie a venit mesajul premierului Florin Cîțu cu ocazia zilei pompierilor. 

“Astăzi este o zi specială pentru pompierii din România, cărora le dedicăm în fiecare an ziua de 13 septembrie, rămasă în istoria națională pentru actul eroic al pompierilor militari care, în 1848, au sărit în apărarea revoluționarilor pașoptiști, în Bătălia din Dealul Spirii.

Cei care aleg acum să devină pompieri dau dovadă de același curaj și multă empatie în misiunile de stingere a incendiilor, salvare a oamenilor aflați în pericol și înlăturarea consecințelor unor dezastre. Munca lor impresionează prin dăruirea și profesionalismul cu care își îndeplinesc misiunea de salvatori și ar trebui să le mulțumim în fiecare zi pentru asta.

Sunt calități de care pompierii români dau dovadă în fiecare intervenție la care sunt solicitați, în țară. Meritele lor sunt recunoscute și de colegii din alte țări cu care au colaborat, cel mai recent exemplu fiind aprecierea de care pompierii din România s-au bucurat în această vară după cele două misiuni de stingere a incendiilor de vegetație din Grecia.Suntem mândri de toți, dragi pompieri!

Felicitări și La mulți ani!”, a apărut pe pagina de Facebook a Guvernului. 

Pompierii români au fost admirați în Grecia

Redactorii publicației online fimes.gr subliniază că ceea ce-au făcut pompierii români, imediat după ce au ajuns la locul intervenției din insula Evia, i-a făcut pe localnici să-i privească ca pe niște extratereștri.

'Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Insula Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii.

Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor. În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația.

Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd', se arată în articolul de pe site-ul fimes.gr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel