Florin Cițu, mesaj de Ziua Eroilor: Au apărat țara chiar și cu prețul vieții, au luptat pentru credința strămoșească, pentru dreptate
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 10 iun, 10:13
WhatsApp
Florin Cițu, mesaj de Ziua Eroilor / Foto: Facebook
Premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Eroilor.

Premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Eroilor, marcată astăzi, 10 iunie.

"Îi omagiem astăzi pe eroii poporului român căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata României ori în misiuni desfășurate în teatrele de operații. Marcată ca în fiecare an într-o zi importantă din calendarul sărbătorilor creștin-ortodoxe, praznicul Înălțării Domnului, Ziua Eroilor simbolizează recunoștința pentru toți cei care de-a lungul timpului au apărat țara chiar și cu prețul vieții, au luptat pentru credința strămoșească, pentru dreptate, libertate și, în istoria recentă, au pierit reprezentând România cu mult curaj și înalt profesionalism în diferite misiuni desfășurate alături de partenerii noștri internaționali.", a transmis Florin Cîțu.

Ziua Eroilor - proiecții video pe fațada Palatului Parlamentului

Asociaţia Alături de Eroi, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale, organizează joi, în contextul evenimentelor dedicate Zilei Eroilor, proiecţii pe faţada Palatului Parlamentului, transmite Agerpres.

Potrivit unui memorandum aprobat de Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, în data de 10 iunie, în intervalul orar 21,20 - 22,30, Asociaţia Alături de Eroi, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale, va organiza, în contextul evenimentelor dedicate Zilei Eroilor, proiecţii pe faţada imobilului Palatului Parlamentului, în cadrul proiectului organizat de Primăria Municipiului Bucureşti.

Evenimentul necesită stingerea iluminatului exterior, între orele 20,00 - 24,00 pentru desfăşurarea propriu-zisă a proiecţiilor, stingerea iluminatului interior, închiderea tuturor ferestrelor în încăperile care au ferestre pe faţada principală a clădirii. Organizatorul menţionează că proiecţia video este fără sunet şi fără participarea publică, pentru a nu crea aglomerarea zonei. Proiecţiile vor conţine logo-urile organizatorilor, conţinutul creativ constând în animaţii video. 

G Ad:

Totodată, clopotele bisericilor ortodoxe din Patriarhia Română vor fi trase, joi, la ora 12:00, în semn de neuitare, preţuire şi recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro