Data publicării:

Florin Cîțu îl atenționează pe Stelian Ion: Sper să își ia rolul în serios și să respecte programul de guvernare

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Florin Cîțu îl atenționează pe Stelian Ion: Sper să își ia rolul în serios și să respecte programul de guvernare / Sursă foto: Gov.ro
Florin Cîțu îl atenționează pe Stelian Ion: Sper să își ia rolul în serios și să respecte programul de guvernare / Sursă foto: Gov.ro
Premierul Florin Cîțu a făcut precizări privitoare la activitatea ministrului Justiției, Stelian Ion.

Premierul României, Florin Cîţu a fost prezentat în municipiul Constanța, în cursul zilei de joi, 26 august a.c., pentru a-și prezenta moțiunea „România Liberală” cu care speră că va câștiga alegerile pentru șefia Partidului Național Liberal din septembrie.

În cadrul conferinței de presă acesta a fost întrebat de către reprezentanții mass-media locali dacă îl va remania pe ministrul Justiției Stelian Ion. Primul ministru Florin Cîțu a declarat faptul că deocamdată Legile Justiției, precum și desființarea Secției Speciale, deocamdată nu au fost rezolvate, dar încă mai așteaptă soluții: 

„Niciodată nu anunț înainte deciziile remanierilor. Când am o decizie o anunț atunci. Cum am mai spus, sper ca toți miniștri să își ia rolul în serios și nu mă refer doar la domnul Stelian Ion. Eu mă aștept la toți miniștri ca tot ce avem în programul de guvernare să își asume și să găsească soluții.”, a precizat, la Constanța, premierul României, potrivit FocusPress.

Desființarea SIIJ, șantaj în coaliția de guvernare? Orban, reacție după ședința aprinsă: N-aș vrea să înțeleg așa

 

Desființarea SIIJ se pare că este un cartof fierbinte în coaliția de guvernare. S-ar fi ajuns la acuzații de șantaj în ședința coaliției de guvernare.  Ludovic Orban a declarat că USR PLUS a venit cu mai multe propuneri în ședința de astăzi a coaliției de guvernare. El a anunțat că discuțiile continuă. 

”S-a acceptat dintre propunerile USR PLUS formulate până-n prezent și o serie de alte propuneri care țin de neincluderea în PNDL 3 a proiectelor care au fost pe PNDL 1 și PNDL 2, cu stadiu zero de realizare. Chiar dacă se semnează contractul de finanțare, dacă nu se depun documentațiile solicitate în termen de maxim 2 ani, cel care a semnat contractul își pierde proiectul, dar și o serie de alte lucruri discutate, de natură tehnică, discuțiile vor continua” a anunțat Ludovic Orban, care a spus că există deschidere pentru a îmbunătăți proiectul. 

Ce i-a cerut Stelian Ion lui Cîţu în şedinţa coaliţiei: Justiţia are nevoie de bani, nu este suficient să aprobi doar pe hârtie posturi

 

Minstrul Justiţiei a spus ce i-a cerut, astăzi, în şedinţa coaliţiei, lui Florin Cîţu. 

"I-am solicitat astăzi premierului, în ședința coaliției, să finanțeze la rectificare posturile aprobate deja pentru Poliția judiciară și solicitările venite de la Înalta Curte de Casație și Justiție și de la celelalte instanțe. Justiţia are nevoie de bani, nu este suficient să aprobi doar pe hârtie posturi de polițiști de Poliție judiciară și specialiști pentru DNA și DIICOT.

Fără să fie finanțate, aceste posturi nu există, obiectivul din programul de guvernare nu este îndeplinit, și nici angajamentele din MCV nu sunt respectate. Ministerul Justiției nu este ordonator principal de credite pentru Ministerul Public și ÎCCJ, dar sunt atent la solicitările financiare ale acestora și le susțin pe deplin", a transmis Stelian Ion, ministrul Justiţiei, pe Facebook (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel