Florin Cîțu, după discuția cu Marcel Ciolacu: ”Situația este complicată în economie”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Florin Cîțu, despre criza economică (captură video)
Florin Cîțu, despre criza economică (captură video)
Liderul PNL, Florin Cîțu, admite că situația economică în acest moment este complicată, motiv pentru care măsurile trebuie să fie luate în așa fel încât să nu ”distorsioneze piața”. 

Președintele PNL, Florin Cîțu, susține că măsurile care trebuie luate în economie să fie luate în așa fel încât să nu ”distorsioneze piața”, dar mai ales să fie folosite pe termen lung.

Șeful Senatului a menţionat că a avut, astăzi, o discuţie cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru că ”situaţia este complicată în economie - dobânzi mari, inflaţie, preţuri mari la carburant, acel anunţ cu recesiunea pe care l-a făcut chiar un specialist al PSD”. Totodată, Cîțu a subliniat că nu au fost discuții și pe tema energiei, motivând că ”Guvernul trebuie să vină cu soluţii”, asta chiar dacă liberalii au câteva propuneri pe acest subiect.

”Are toate cifrele, toate soluţiile. Nu are sens să ne ocupăm noi, în momentul ăsta. Soluţiile PNL le-am propus, le-am spus. Vom vedea când vor fi luate în calcul. Pentru noi e important să nu distrugem piaţa, pentru că, atunci când iei măsuri sub presiune şi a unei crize, de multe ori acele măsuri sunt greşite şi nu vreau să luăm iarăşi o măsură pe care ulterior să venim să o corectăm. Cel mai bine să fie nişte măsuri care să fie folosite pe termen lung şi care să nu distorsioneze piaţa. E foarte important ca această piaţă să fie funcţională pe termen lung”, a afirmat Cîţu, joi, la Senat.

Vîlceanu, critic cu două ministere cu ”greutate”: Munca și Sănătatea

Dan Vîlceanu, ministrul PNL al Fondurilor Europene, a criticat slaba absorbție a fondurilor UE de către două ministere: Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății. Vizați, astfel, au fost chiar cei doi miniștri PSD, Marius Budăi și Alexandru Rafila, care au criticat PNRR și au acuzat nereguli, atât la pensii, cât și la sănătate. Cu privire la renegocierea PNRR în sensul expus de ministrul Muncii, Dan Vîlceanu afirma că ”nu se mai pune problema”. El completa: ”Înțeleg că și domnul ministru al Muncii a renunțat la ideea renegocierii și s-a pus problema optimizării. Nu pot să spun decât: succes la optimizare.” Întrebat dacă îl va ajuta pe ministrul Marius Budăi cu optimizarea PNRR, el a răspuns: ”Orice ministru care îmi va cere ajutor îl va primi, suntem colegi, dar mă tem că dacă aș intra în discuții legate de această optimizare, ea nu ar putea fi decât o optimizare a implementării PNRR.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel