LIVE TEXT: Florin Cîțu, declarații după întâlnirea pe tema campaniei de vaccinare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
foto gov.ro.
foto gov.ro.
Premierul României, Florin Cîțu, va face declarații de presă după întâlnirea cu reprezentanții ONG-urilor și asociaților pacienților pe tema campaniei de vaccinare, la Palatul Victoria.

LIVE TEXT

- Secretarul de stat din Ministerul Mediului, Gelu Puiu, și-a înaintat demisia, pe care am acceptat-o. Angajații din companiile private se pot vaccina la locul de muncă cu ajutorul operatorului și cu ajutorul DSP.

- Astăzi m-am întâlnit cu reprezentanții turismului și HoReCa, dar și cu ONG-urile pentru pacienți. Avem nevoie de o campanie de informare corectă despre vaccinare pentru că sunt foarte multe informații care subminează efortul campaniei de vaccinare. Am luat decizia de a elimina numărul de persoane care pot fi înregistrate de un aparținător.

- Revenind la vaccinarea personalului din companii și angajați, vor avea acces și membrii familiilor celor care sunt în acele companii. În acele comunități unde nu există centru de vaccinare, dar există acest centru, vor putea să se vaccineze.

- Intrăm într-o nouă etapă și trebuie să creștem ritmul. Deschiderea noastră este totală. Așa cum le-am transmis și agenților economici, putem să modificăm anumite criterii pe care le avem astăzi în funcție de rata persoanelor vaccinate în anumite sectoare. Vrem tot personalul vaccinat să eliminăm din restricții. Vrem să avem restaurante deschise la orice rată de infectare dacă există suficientă vaccinare.

- Vă spun același mesaj din fiecare zi. Vaccinarea este singura soluție de a ieși din pandemie. Avem dozele necesare, putem vaccina mai mult de 5 milioane persoane până la finalul lunii mai, avem doze pentru peste 10 milioane persoane până la finalul lunii iulie. Singura posibiltate să revenim la o viață normală este să ne vaccinăm. De aceea facem aceste eforturi. Din sectorul privat avem toată susținerea. Ceea ce încercăm să facem este să eliminăm vocile împotriva campaniei de vaccinare.

- Vreau să fiu foarte clar, orice voce împotriva vaccinării ne subminează capacitatea de a reveni la normalitate cât mai curând.

Știrea inițială

Actualizare: Potrivit unui anunț, premierul va face declarațiile la începutul conferinței Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, de la ora 14:00.

„La finalul întâlnirii cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale și asociațiilor pacienților, pe tema campaniei de vaccinare, premierul Florin Cîțu va susține declaratii de presa, la Centrul de presa, Palatul Victoria”, se arată într-un comunicat al guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel