Florin Cîţu ar vrea scăderea vârstei de votare la 16 ani: Eu cred că e un lucru bun
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro
Florin Cîţu, preşedintele PNL, a declarat, luni, într-o discuţie despre reforma constituţională, că în Uniunea Europeană pragul pentru drepul de vot este de 16 ani, lăsând să se înţeleagă că ar susţine o astfel de modificare.

„Am avut o discuţie în Biroul Executiv. Vreau să avem, în primul rând, o discuţie în partid, să vedem care sunt priorităţile. Este adevărat, avem o majoritate care poate să modifice Constituţia, dar asta nu înseamnă că trebuie neapărat să modificăm Constituţia, dacă nu avem exact ceea ce să modificăm”, a spus Florin Cîţu.

„Până nu avem în PNL o discuţie clară, despre ce ne dorim de la această modificare, nu aş vrea să intru în detalii, dar sunt multe lucruri. Vedem în Uniunea Europeană că vârsta pentru cei care votează este de 16 ani”, a mai spus Florin Cîțu. Întrebat dacă şi-ar dori modificarea Constituţiei în acest sens, Cîţu a răspuns: „Din punctul meu de vedere, da, eu cred că este un lucru bun!”

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a mai spus, tot luni, la ședința solemnă de aniversare a Constituției, că multe probleme au rămas încă nerezolvate: referendumul pe justiție din 2019, traseismul politic, reforma administrativă.

Florin Cîțu a spus că pentru el este „o mare onoare” să reprezinte PNL la dezbaterea ce vizează aniversarea a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei.

„Ideea unei guvernări democratice face parte din gena PNL. Constituția din 1866 a purtat amprenta gândirii politice liberale, apoi, după fondarea PNL, reforme democratice esențiale precum lărgirea dreptului de vot, au fost inițiate de partidul nostru. În perioada interbelică, Constituția din 1923 promovată de PNL a dus mai departe tradiția constituțională românească”, a spus Florin Cîțu.

„Probabil că în acești 30 de ani, nici PNL nu s-a comportat fără greșeală, dar a fost mereu partidul dedicat 100% integrării europene și euroatlantice a României, protejării statului de drept și dezvoltării unei societăți democratice”, a mai zis Florin Cîțu.

De asemenea, a menționat că acesta nu este un moment de sărbătoare, ci unul de bilanț pentru Constituție și pentru tot ce înseamnă organizarea instituțională a statului român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel