Florin Cîțu ar urma să plece în Ucraina. S-ar putea întâlni cu Zelenski
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Florin Cîțu ar urma să plece la Kiev pentru a discuta cu Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Florin Cîțu este primul oficial de rang înalt din România care va merge la Kiev. Acolo, încearcă să se vadă cu Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Încă se fac demersuri între partea română şi partea ucraineană. Nu este foarte clar programul, încă, însă potrivit surselor din Senat, citate de Antena 3, vizita sa ar fi una mai extinsă. Nu se ştie exact pe câte zile se va întinde această vizită, ci doar că ar urma să înceapă miercurea viitoare.

Florin Cîțu este şi cel care a intermediat discursul președintelui Ucrainei în Parlamentul României. Momentul a început cu probleme, primele câteva zeci de secunde din discurs neputând fi auzite. De asemenea, au fost probleme şi cu traducerea, având în vedere că timp de secunde bune românii nu au putut înţelege ceea ce spunea Volodimir Zelenski. 

"În Ucraina, se decide soarta Europei Centrale şi a Mării Negre. Da, au fost impuse sancţiuni Rusiei, dar războiul durează deja de 40 de zile, după 8 ani de război în Donbass. Rusia trebuie să caute pace cu Ucraina şi Europa, de aceea trebuie să fie privată de resursele economice. Opriţi tranzitul mărfurilor din şi spre Rusia. Nu mai importaţi resurse energetice din Rusia. Este nevoie de a impune alte sancţiuni. Fiecare politician al lumii democratice trebuie să susţină sub orice formă Ucraina. Acum se decide cine va câştiga războiul, libertatea sau tirania. Trebuie ca aceşti militari ruşi să răspundă în faţa legii, pentru infracţiunile comise pe teritoriul Ucrainei. 

Sunt convins că România va susţine tot ce trebuie a sprijini libertatea. Sunt convins că România şi firmele româneşti vor participa la refacerea Ucrainei după război. Potenţialul nostru, puterea noastră internă este mare, dar avem nevoie de susţinere pentru a reface viaţa în Ucraina", a spus Zelenski. 

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel