Florin Cîțu, supus evaluării coaliției. Moșteanu: Vom trage niște linii roșii
Ionuț Moșteanu, liderul grupului parlamentar USR PLUS, a susținut că ”și Cîțu e supus evaluării coaliției”.
Premierul Florin Cîțu este supus evaluării coaliției, față de care are o datorie, a declarat la Aleph News Ionuț Moșteanu, liderul grupului parlamentar USR PLUS.
Are sau nu susținere Cîțu?
Un premier care nu are susținere în Parlament nu are putere, a subliniat parlamentarul, scrie Mediafax.
„Nu se pune problema să ieșim de la guvernare acum. Noi ne-am asumat să aducem un suflu nou. USR PLUS are 17% din Parlament și 33% din coaliție. De abia a început bătălia de guvernare. Eu vreau să stăm minimum 4 ani la guvernare, o să avem o discuție în partid. Vom trage niște linii roșii: dacă nu faceți asta, plecăm. Nu vreau să abandonăm acum. (…) Nu se pune problema ca Florin Cîțu să-i dea afară pe Drulă, Ghinea, Năsui. Am avut discuția asta când l-a dat afară pe Voiculescu. Și domnul Cîțu este supus evaluării coaliției. Cîțu are o datorie față de coaliție și răspunde în fața coaliției. Acum, Cîțu este un pic ocupat cu campania internă. Cîțu va trebui să vină la coaliție. USR PLUS are de partea lui voturile din Parlament. Un premier care nu are susținere în Parlament nu are putere. Noi avem voturile din Parlament. Nu mai schimbăm miniștrii când se trezește dimineața domnul Cîțu supărat. Da, trebuie să fie o analiză pe fiecare minister. Dar cred că coaliția se va așeza după congresul PNL. Aritmetic nu există altă variantă de guvernare. Noi cu PSD nu încăpem în aceeași teacă. Nici UDMR cu AUR nu încap în aceeași teacă. Suntem condamnați să guvernăm țara. (…) Sunt 2 poli de putere în PNL. Oamenii nu știu la ce coadă să se așeze: la Orban sau la Cîțu? (…) Și pe mine mă surprinde tămbălăul din PNL. Liberalii își sapă niște tranșee pe care vor trebui să le astupe. În Camera Deputaților avem doar cu 2 voturi în plus pentru legile organice, suntem la limită”, a spus Moșteanu.
Ce a recunoscut Moșteanu
Liderul grupului USR Plus din Camera Deputaților a recunoscut că actuala coaliție, după 7 luni de guvernare, nu stă bine la capitolul reforme: „N-avem o reformă mare. Sunt mai multe mai mici. Avem miniștri care fac o treabă extraordinară: Drulă, Ghinea, Năsui, Ioana Mihăilă. (…) Avem vreo 6-7 grupuri de lucru în coaliție. Este important să pregătim arhitectura statului pentru viitor. Nu știm cine va fi președinte în 2024, mi-aș dori ca Barna. Trebuie să pregătim statul pentru orice variantă”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News