Florin Buicu, apel către partide: Au atins punctul zero al toleranței!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Florin Buicu  Foto: Crișan Andreescu
Florin Buicu Foto: Crișan Andreescu
Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate a Camerei, a lansat un apel către partidele politice din județul Mureș.

APEL către partidele politice din județul Mures in vederea semnării

”Pactului pentru sănătatea Mureșului și a muresenilor”

Muresenii au atins punctul zero al toleranței, iar criza economică ce dublează criza sanitară este una fără precedent.

Pentru a reporni economia vlăguită a Mureșului, pentru a reda muresenilor șansa la o viață normală, pentru a depăși aceste momente cumplite care ne revoltă pe toți până în cele mai ascunse unghere ale sufletului este momentul să dăm dovadă de UNITATE!

Să renunțăm la vrajbă, la atacuri politice, la acuzații, să lăsăm deoparte câștigurile electorale și imaginea politică și să ne concentrăm spre ceea ce așteaptă cetățenii de la noi: NORMALITATE. Avem datoria morală să redăm muresenilor dreptul la o viață normală, la siguranța zilei de mâine, dreptul la SĂNĂTATE.

În această bătălie care se duce între partidele politice, cei care au cel mai mult de pierdut sunt muresenii care și-au pus speranțele în fiecare dintre noi. Privim neputincioși cum medicii și asistenții noștri cad istoviți de oboseală în lupta cu pandemia de COVID-19.

Sistemul de sănătate, și așa subfinanțat și cu lipsă acută de personal rezistă tot mai greu cu oamenii puțini rămași pe baricade, în timp ce colegii lor sunt carantinați în urma infectării cu noul coronavirus, iar unii chiar pierd definitiv lupta cu virusul.

Să depunem toate diligențele pentru a readuce pacea în societatea românească, pentru a reda liniștea muresenilor care nu sunt oameni conflictuali și nu au nevoie de acest război, când principala lor prioritate este SĂNĂTATEA. Să punem SĂNĂTATEA MURESENILOR mai presus de orgolii, de învrăjbire politică și de ură, să ne dăm cu toții mâna pentru binele fiecărui cetățean al frumosului nostru județ.

Lansez un APEL și invit TOȚI reprezentanții partidelor parlamentare din Mures să ne așezăm la masă și, ÎMPREUNĂ, cu gândul la fiecare muresean sa semnam:

"PACTUL PENTRU SĂNĂTATEA MURESULUI SI MURESENILOR"

Partidul Social Democrat Mures propune partidelor parlamentare județene acest PACT care sa garanteze românilor că, indiferent de forțele politice care vor conduce România după 6 decembrie, viata muresenilor și sănătatea fiecărui locuitor al județului vor fi garantate și respectate.

NORMALITATE înseamnă să nu mai vedem niciun muresean care se plânge că nu are acces la asistența medicală și medicamente esențiale.

Trebuie să ne dăm mâna pentru ca niciun muresean să nu cadă victimă a sistemului de sănătate acasă, aici unde trebuie să i se asigure tratamentul corect pentru orice afecțiune. Să stabilim, de comun acord, că nu vom învinui niciodată medicii și asistentele pentru situația dezastruoasă din spitale, pentru că vina este a celor care nu asigură banii necesari pentru finanțarea cu prioritate a sistemului nostru medical.

Și da, să ne dăm mâna ca, după 6 decembrie, să punem SĂNĂTATEA muresenilor și FINANȚAREA sistemului medical PE PRIMUL LOC! Pentru a îndeplini acest deziderat și pentru a reda muresenilor RESPECTUL pe care îl merită, Partidul Social Democrat Mures propune urmatoarele măsuri esențiale:

1. Depolitizarea sistemului sanitar. Să avem în fruntea spitalelor manageri performanți, care au dovedit și dovedesc constant că ȘTIU și POT să facă un management de calitate.

2. Finanțarea sistemului sanitar.
Pentru ca sistemul de sănătate să fie unul performant este NECESAR să alocăm fonduri pentru achiziția de aparatură medicală, pentru investiția în reabilitarea secțiilor medicale, pentru echipamentele de protecție ale ”salvatorilor de vieți”.

3. Finanțarea obiectivelor de investitii de la nivelul spitalelor din TgMures dar și ale celor din judet: Sighisoara, Reghin, Ludus, Tarnaveni, Sovata, Sarmas, Miercurea Nirajului, iar prin colaborare și un management integrat putem gestiona mai bine partea de sănătate, putem găsi modalităţi de a obţine finanţări mai mari de la CAS, putem oferi mai mulţi bani managerilor spitalelor pentru a face investiţii, putem oferi servicii de calitate crescută muresenilor.

4. Susținerea tuturor amendamentelor pentru buget, în Parlamentul României, de către toți parlamentarii Mureșului, fără a ține cont de ordinele transmise de conducerile centrale ale partidelor. Banii pe care putem să îi aducem în Mures TREBUIE să ajungă în Mures prin votul nostru, al tuturor!

5. Colaborarea loială între autoritățile centrale și locale, indiferent de culoarea politică a decidenților. Doar prin înțelegere și dorința comună de a veni în sprijinul fiecărui muresean vom reuși să oferim județului nostru ȘANSA pe care o merită cu adevărat.

Să renunțăm la ură, la certuri politice care macină țara și județul de peste trei decenii, să renunțăm la acuzații și să acționăm CONSTRUCTIV. Să facem un angajament pentru viitorul Mureșului, pentru viitorul fiecărui muresean. Să ne dăm mâna pentru un sistem medical performant, să ne UNIM pentru VIAȚĂ!

#sanatate pentru Mures
#sanatate pentru toți
#pact pentru sanatate, a scris Corneliu Florin Buicu, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel