Data publicării:
Florian Coldea, pus la dispoziția directorului SRI
Prim-adjunctul Directorului SRI, generalul Florian Coldea a fost pus la dispoziția directorului SRI, Eduard Hellvig. Potrivit unui comunicat al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea este suspendat temporar din funcție.
Decizia vine după unele acuzații ale lui Sebastian Ghiță, care a susținut la România TV că au existat relații de prietenie între cei doi. Potrivit celor declarate de Sebastian Ghiță la România TV, el ar fi mers cu Florian Coldea în două vacanțe de lux, alături de familii. Ghiță a prezentat și facturi de la hoteluri de lux din străinătate, pe numele prim-adjunctului SRI.
Generalul Florian Coldea a avut o carieră spectaculoasă în SRI și mai bine de 11 ani s-a aflat la vârful acestui Serviciu. Pentru a proteja imaginea SRI, până la lămurirea situației, gen. Coldea a dorit să facă un pas în lateral și se va pune la dispoziție, au declarat surse DCNews în cursul după-amiezii de joi. Potrivit unor surse, Florian Coldea ar fi avut și o întâlnire între patru ochi cu președintele Klaus Iohannis.
Iată comunicatul oficial de la SRI:
"În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificări preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general-locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public, precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea.
Precizăm că SRI a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricăror indicii cu privire la încălcări ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii şi proceduri validate în timp. Structuri interne specializate şi subordonate directorului instituţiei întreprind, ori de câte ori situaţia o impune, măsuri complexe de verificare a informaţiilor cu privire la posibile încălcări ale legii ori a ordinelor şi regulamentelor militare şi, ulterior, adoptă măsurile adecvate.
Instituţia noastră apreciază ca deosebit de important principiul legalităţii, care guvernează întreaga activitate a Serviciului, ca fiind o garanţie a respectării drepturilor omului şi a reputaţiei cadrelor instituţiei. Ne reafirmăm determinarea de a menţine standardele de profesionalism pe care sunt construite alianţele din care SRI face parte alături de servicii partenere din state cu tradiţie şi democraţii consolidate.
Reiterăm faptul că Serviciul Român de Informaţii îşi îndeplineşte misiunile cu bună credinţă, în interesul securităţii naţionale şi a cetăţenilor români," se arată în comunicatul emis de Serviciul Român de Informații.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News