Flori pentru Dumnezeu la o zi de naștere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Cine n-are bătrâni, să-și cumpere, zice un vechi proverb. După ce am văzut piesa ”Tinerețe fără bătrânețe”, în regia lui Victor Ioan Frunză, afirm că este valabilă și reciproca. Cine n-are copii, să cumpere e riscant, dar poate să ia două ore copiii unui prieten, ca pretext, și să meargă la Teatrul Excelsior . 

Victor Ioan Frunză, cu echipa sa câștigătoare de la Metropolis, construiește în deplasare un spectacol reușit pe ambele niveluri de lectură.

Pentru părinți, un text filosofic adânc, care rămâne totuși accesibil, cu ironie amară și, cât un gram de sare, umor. Pentru copii, indiferent de vârstă, o poveste care îi ține cu sufletul la gură, care emoționează și captivează. Succesul, în special la cei mici, trebuie să-l împartă cu Adriana Grand. De fapt, cred că triumful de la Ion Creangă i se datorează în mare măsură, pentru scenografia și costumele pe care le-a creat și aș dori să-i mulțumesc.

De aceea, preiau o postare de azi dimineață, de pe Facebook: ”E ziua de naștere a Adrianei Grand. Face teatru din 1984. Execută cu mâna ei o mare parte din decorurile si costumele pe care le proiectează. La premieră este mereu plină de vopsea, aracet și nu apucă să își schimbe hainele de lucru. A purtat o rochie de seară o singură dată, acum șapte ani, la o recepție pe Insula Margit. N-a mai recunoscut-o nimeni!”.

La mulți ani!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel