Florentina Ioniță-Radu (Spitalul Militar), speech furat. Un om de breaking news, ca pe front
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Astăzi am revăzut, încă o dată, ce înseamnă profesionalismul. Când spui Gl. Bg. Conf. univ. Dr. Florentina Ioniță-Radu spui doar cuvinte la superlativ în ceea ce privește medicina românească de elită și îți dai seama că, prin astfel de oameni, țara noastră mai are o șansă. Nu am să înțeleg de ce unii oameni aleg calea străinătății pentru a se trata când aici, în București, avem o minune de instituție făcută de profesioniști și oameni cu suflet. 

Dincolo de titulatura pompoasă, dincolo de a fi un extraordinar profesionist, se ascunde un om care, atât în calitate de medic, cât mai ales în calitate de manager, a arătat că Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila" asigură acte medicale ultra performante. Și, mai mult decât atât, în caz de război, poate deveni o unitate militară de elită capabilă să asigure asistență medicală la standardele din cadrul NATO.

În discursul pe care l-a ținut miercuri la ceremonia de deschidere a lucrărilor Conferinţei Zilele Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila", eveniment aflat anul acesta la cea de-a VII-a ediţie, a vorbit despre cifre care însumează, de fapt, succesul instituției spitalicești unde sunt tratați atât civilii, cât și militarii. Un moment mai inedit a fost când doamna comandant, originară din Buzău, a spus că i-a dispărut speechul cu doar câteva minute înaintea începerii evenimentului. Cineva s-o fi gândit că și-a scris pe foaie mari secrete. Dar nu a fost nicio problemă pentru că rezultatele sale nu sunt doar pe foi, ci și în realitate, se văd, sunt palpabile, motiv pentru care oricum le-ar fi prezentat.

(w670)

Însă, dincolo de cifrele despre care comandantul Spitalului Militar Central a vorbit, rămân evoluția, cultura și progresul. Cum spuneam recent, după incendiul din Colectiv, Florentina Ioniţă-Radu, a fost avansată în grad de general cu o stea, devenind prima femeie general din istoria unităţii. Dincolo de a fi general de brigadă, dincolo de a fi profesionist, este un om cu suflet. Și acest lucru s-a văzut la tragedia de la Colectiv, și nu doar acolo. Florentina Ioniţă-Radu merită pagini întregi în presă.

Este prima femeie general de la Spitalul Militar. A trăit ca pe frontul de luptă după tragedia de la Colectiv. A plâns, dar și-a găsit forțele pentru a merge mai departe și totul s-a transformat într-o mobilizare exemplară, ca la armată. Prin tot ceea ce face la Spitalul Militar, Florentina Ioniţă-Radu a dovedit că este aproape de ţara ta, că este gata oricând să fie în linia întâi, să facă lucrurile ca pe front. Este manager și medic. Nu poate să nu profeseze, nu poate doar să fie manager, nu poate să stea fără să vadă pacienții, pentru că ei o încarcă cu energie. Florentina Ioniţă-Radu nu vrea decât un singur lucru - ca Spitalul Militar să fie și mai performant și pentru acest lucru se luptă în fiecare secundă. Așadar, nu uitați - medicina românească are și părți extraordinar de bune, dar pentru care nimeni nu prea își găsește timp să scrie. Despre Florentina Ioniţă-Radu ar trebui să auzim mult mai mult, ar trebui să vedem breaking news-uri zilnic, pentru că progresul și munca asiduă trebuie să fie subiecte de știre, nu doar lucrurile murdare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel