Flammkuchen, rețeta cu tradiție din Germania. Mai bună decât pizza clasică!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Flammkuchen este o rețetă cu tradiție preparată în Germania, dar și în Franța. Este muuult mai bună decât pizza clasică! Iată cum se prepară.

 Ingrediente

 4 bile aluat de pizza
 350 g bacon
 2 cepe mari
 200 g ricotta
 3 linguri smântână
 nucşoară
 sare
 piper

Vezi și: Ceapă cu ton. Rețeta italiană de Cipolle tonnate. Este delicioasă!

Cum se prepară

Prepară aluatul de pizza după reţeta preferată şi lasă-l să crească o oră. Taie baconul cubuleţe şi prăjeşte-l într-o tigaie la foc mediu pentru câteva minute, până ce îşi lăsă o bună parte din grăsime, potrivit retetepractice.ro. Strecoară baconul şi lasă-l deoparte. În aceeaşi tigaie căleşte ceapa tăiată solzişori cu un praf de sare, până ce s-a înmuiat, dar nu o lăsa să se caramelizeze. Dă şi ceapa deoparte.

Combină ricotta cu smântână, un praf de nucşoară, sare şi piper. Întinde cu făcăleţul o bilă de aluat de pizza până ce se subţiază. Aşază-l într-o tigaie de fontă sau antiaderentă încinsă. Sparge bulele care apar la suprafaţă şi lasă-l până ce se rumeneşte pe una din părţi.

Odată gătit blatul tartei, dă-l de pe foc şi unge-l cu 1/4 din compoziţia de brânză pe partea nerumenită, aşază 1/4 din solzişorii de ceapă şi 1/4 din baconul gătit. Dă tartele la broiler (ideal) sau la cuptorul cât mai bine încins pentru 6-8 minute, până ce se rumenesc şi deasupra. Repetă procesul şi pentru celelalte 3 porţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel