Flagrant în mall în Timișoara. A primit 15.000 de euro pentru a influența judecătorii. Acum, stă în fața lor ca inculpat
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @lessthan3kstudio
FOTO: Freepik @lessthan3kstudio
Un bărbat reținut pentru trafic de influență, când primea 15.000 de euro, este trimis în judecată de procurorii DNA Serviciul Teritorial Timișoara.

Bărbatul care a fost prins în fragrant în timp ce primea suma de 15.000 de euro pentru a influența judecătorii, arestat preventiv, este trimis în judecată de procurorii DNA, potrivit unui comunicat.

”În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1156/VIII/3 din 15 decembrie 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada septembrie – decembrie 2023, inculpatul ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 25.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor judecători și că-i va determina pe aceștia să dispună o soluție favorabilă într-un dosar civil, de care era interesat martorul.

În contextual menționat mai sus, la data de 14 decembrie 2023, în incinta unui mall din Timișoara, inculpatul ar fi primit o primă tranșă de 15.000 de euro din suma pretinsă inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicatul menționat.

Se menține arestul preventiv

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

”Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, se mai arată în comunicatul DNA.

Citește și: Kovesi, aplaudată de olandezi. ”EPPO este un exemplu despre cum ar trebui să funcționeze o instituție europeană”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel