Fiul preşedintelui Ugandei spune că ar da 100 vaci ca să se însoare cu Giorgia Meloni
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Premierul Italiei, Georgia Meloni. Sursa Agerpres.
Premierul Italiei, Georgia Meloni. Sursa Agerpres.
Giorgia Meloni s-ar putea alege cu o cerere în căsătorie inedită. Fiul preşedintelui Ugandei a spus că ar da imediat 100 de vaci pentru ca acest lucru să se întâmple. 

Muhoozi Kainerugaba i-a întrebat în această săptămână pe cei 600.000 de urmăritori de pe Twitter câte vaci ar trebui să ofere ca preț pentru a o cere de soție pe Girogia Meloni.

„Vaci Nkore. Cele mai frumoase vaci de pe pământ”, a scris Kainerugaba, adăugând că „în cultura noastră îi dai unei fete de care îţi place o vacă. I-aș da imediat 100 de vaci Nkore! Pentru că este neînfricată și dreaptă!!”, conform Adevărul. 

La scurt timp, declarația generalului de armată s-a transformat într-o amenințare: „Dacă romanii ne resping vacile, înseamnă că trebuie să cucerim Roma. Ne-ar lua niște zile să o facem”, a mai scris acesta. 

Giorgia Meloni, pe urmele lui Viktor Orban: "UE ne tratează de sus. Italia se va concentra mai mult asupra propriilor interese" 

"Italia trebuie să revină la apărarea intereselor sale naţionale în primul rând", a declarat Giorgia Meloni, la Milano, în primul discurs public după câştigarea alegerilor, vorbind despre o 'schimbare în următoarele câteva luni'.

Ea a precizat că aceasta nu înseamnă o atitudine negativă împotriva altora, ci una pozitivă faţă de Italia.

Giorgia Meloni a mai spus că simte că Italia permite să fie tratată de sus de parteneri europeni şi de Bruxelles şi că nu este tratată ca un egal.

Lidera Fratelli d'Italia a reluat astfel o afirmaţie din campania electorală, la finalul căreia partidul său a reieşit drept cea mai puternică formaţiune din alianţa de dreapta care a promis o politică naţionalistă şi protecţionistă.

Meloni face referire la suma uriașă pe care Germania o va folosi pentru compensarea prețurilor la energie



Potrivit Giorgiei Meloni, evaluarea sa a fost confirmată acum de faptul că alte ţări din Europa pun de asemenea interesele proprii deasupra celor ale Uniunii Europene.

Aceasta poate fi interpretată ca o critică la adresa guvernului german, care pune la punct un pachet de asistenţă de până la 200 miliarde de euro pentru a-i ajuta pe germani să lupte cu creşterea preţurilor la energie, notează dpa.

În Italia, aceasta a fost interpretată ca o lipsă de solidaritate, inclusiv de prim-ministrul demisionar Mario Draghi, adaugă agenţia germană, citată de Agerpres. 

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Meloni se dezice de o parte dintre declarațiile extremiste făcute în trecut și dă vina pe presă pentru perpetuarea acestora

Lidera partidului post-fascist Fratelli d'Italia, Giorgia Meloni, care se pregăteşte să formeze guvernul după victoria sa electorală, a calificat miercuri drept suprarealist faptul că presa italiană îi inventează declaraţii şi a cerut să se pună capăt mistificărilor care îi denaturează mesajul, în timp ce premierul în exerciţiu, Mario Draghi, a dezminţit că şi-a asumat rolul de garant al lui Meloni în relaţia cu Bruxellesul, Parisul şi Berlinul, transmite EFE.

"Mi se pare destul de suprarealist faptul că o anumită parte a presei îmi atribuie declaraţii, publicând reconstituiri complet arbitrare. Să fie pe pace: centru-dreapta unită a câştigat alegerile şi este pregătită să guverneze. Ajunge cu mistificările", a scris Meloni pe contul său de Twitter.

Sub mesaj, Meloni a postat o fotografie în care apare împreună cu partenerii săi de coaliţie - Matteo Salvini (Liga) şi Silvio Berlusconi (Forza Italia) -, alături de câteva titluri care au apărut în presă zilele acestea precum: Meloni nu cedează în privinţa lui Salvini: Nu-l vreau. Este filorus sau Veto-ul lui Meloni asupra lui Salvini: Matteo nu va avea ministere importante. Ajunge cu minciunile, centru-dreapta este pregătită să guverneze, se poate citi pe fotografia care însoţeşte Tweet-ul. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel