Data actualizării:
Data publicării:

Fiul cel mare al prinţesei Mette-Marit a Norvegiei ar fi bătut o tânără și a fost arestat - Foto

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay
Este vorba despre Marius Borg Hoiby, fiul cel mare al prinţesei Mette-Marit a Norvegiei, care este suspect că a lovit o femeie. 

Marius Borg Hoiby a fost arestat în weekend, fiind acuzat că a lovit o femeie, a transmis miercuri poliţia norvegiană, conform AFP. Tânărul, în vârstă de 27 de ani, este fiul vitreg al actualului moştenitor al tronului Norvegiei, Haakon. Holby este o celebritate în Norvegia încă de la o vârstă fragedă.

Poliția chemată de urgență la o adresă din Oslo. Se confirmă că Holby este suspect în acest caz, pentru că ar fi cauzat ”vătămări corporale şi daune”

Poliţia a transmis faptul că a fost chemată la o adresă din Oslo, duminică dimineaţa devreme, în urma unei altercaţii într-un apartament în timpul nopţii. Un tânăr a fost arestat atunci, dar eliberat a doua zi, conform unei declaraţii a poliţiei.

”Deoarece în mai multe mass-media s-a relatat că această persoană (arestată) este Marius Borg Hoiby, poliţia confirmă că Hoiby este suspect în acest caz”, conform declarației. Potrivit aceleiaşi surse, citate de Agerpres, tânărul este suspectat în prezent că ar fi cauzat ”vătămări corporale şi daune”.

Poliția nu a identificat victima

 

Poliţia nu a identificat femeia, menționând doar că a existat 'o relaţie' între suspect şi victimă. Familia regală nu a făcut încă niciun comentariu. Marius Borg Hoiby s-a născut în 1997, dintr-o relaţie anterioară a lui Mette-Marit. Aceasta s-a căsătorit ulterior, în 2001, cu viitorul rege al Norvegiei, prinţul moştenitor Haakon. Marius Borg Hoiby a fost crescut de Mette-Marit şi de Haakon, alături de sora sa vitregă, prinţesa Ingrid Alexandra, în prezent în vârstă de 20 de ani, şi de fratele său vitreg, prinţul Sverre Magnus, de 18 ani, însă, spre deosebire de ei, nu are un rol public oficial.

Regatul Norvegiei. Când și-a declarat independența, cine are puterea executivă

 

Regatul Norvegiei are o suprafaţă de 385.252 kmp. Populaţia este de 5.258.317 locuitori (ianuarie 2017), potrivit www.ssb.no. Cea mai nordică ţară din Europa, Norvegia, oficial Regatul Norvegiei, e o monarhie constituţională unitară, al cărei teritoriu include partea vestică a Peninsulei Scandinave, insula Jan Mayen, arhipelagul arctic Svalbard, dar şi insula subantarctică Bouvet.

Norvegia şi-a declarat independenţa în anul 1905, atunci când uniunea cu Suedia a fost dizolvată. În Primul Război Mondial, Norvegia a rămas neutră. În al Doilea Război Mondial, în pofida declaraţiei de neutralitate, Norvegia a fost ocupată timp de cinci ani de forţele n#ziste din Germania. În anul 1949, a renunţat la neutralitate. Atunci a devenit membru fondator al Organizaţiei Nord-Atlantice (NATO).

Originile Casei Regale din Norvegia



În Norvegia, puterea executivă este realizată de Consiliul de Stat (denumit şi Consiliul de Coroană, compus din primul ministru şi cabinetul său), în numele regelui. Casa regală a Norvegiei are origini din familia princiară Glücksburg, din regiunea Schleswig-Holstein din Germania. Prinţul Harald a devenit rege ca urmare a morții tatălui său, Olav al V-lea, în anul 1991. Norvegia sărbătoreşte Ziua naţională pe data de 17 mai, când este data promulgării Constituţiei, în anul 1814.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel