Data publicării:

FITS30. Spectacole stradale şi 'Romeo şi Julieta' în regia lui Andriy Zholdak - recomandările zilei de luni

Autor: Andrei Itu | Categorie: Cultura
WhatsApp
foto: FITS, Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu
foto: FITS, Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu
Organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) recomandă publicului pentru ziua de luni mai multe spectacole stradale, dar şi câteva care au loc în săli, predominante fiind cele în aer liber, cu acces gratuit,

După ce s-au plimbat prin jurul Sibiului şi au stârnit hohote de râs, simpaticii actori de la Campi Qui Pugui (Spania) îmbrăcaţi în costume asemenea unor şobolani (RATS) invadează, în sfârşit, şi oraşul, pe Pietonala Nicolae Bălcescu, de la ora 12,00. De la 12,45, tot pe Pietonala Nicolae Bălcescu publicul FITS are ocazia de a se întâlni cu cei doi 'Veseli şi pufoşi' de la Opakar (Spania), mult aşteptaţi la festival.

'Romeo şi Julieta'

'Romeo şi Julieta', de data aceasta în viziunea regizorală a lui Andriy Zholdak, cel care, de altfel, şi-a pus semnătura şi pe scenografie (alături de Daniel Zholdak), muzica, lumini, video şi scenariu, se vede de la ora 16,00 la Sala Mare a Teatrului Naţional 'Radu Stanca' din Sibiu.

De altfel, tot Shakespreare, însă 'Macbeth/ O căsnicie de pomină', este şi propunerea trupei Tiyatro BeReZe (Turcia), la Sala Studio a TNRS, de la ora 21,00. La ora 17,00, la Filarmonica de Stat, FITS oferă o altă montare pe baza unui text clasic, de data aceasta fiind vorba de Moliere şi 'Căsătoria cu de-a sila', de la Teatrul Naţional Satiricus Ion Luca Caragiale (Moldova).

Juan Carlos Avecilla Flamenco Dance Company (Spania) prezintă 'Flamenco Fusion' în Piaţa Habermann de la ora 19,30 şi de la ora 21,45, un spectacol care concentrează esenţa tradiţiei dansului spaniol - dansul stilizat, dansul bolero şi flamenco. 'Acordeoniştii' este un spectacol muzical şi coregrafic jucat de aproape 200 de ori în cinci ani de către artiştii Ca Va Valser (Franţa). Încă două reprezentaţii se adaugă acestui palmares, de la 19,00 şi 21,15, pe Pietonala Nicolae Bălcescu.

De la ora 20,00, la Fabrica de Cultură UniCredit, Sala Lulu, publicul este invitat să vadă 'Mamă', în regia Marianei Cămărăşan, cu Diana Văcaru-Lazăr şi Cendana Trifan, care, pentru această interpretare, a primit Premiul pentru rol secundar UNITER 2023. 

Citește și - FITS 2023. „Instituția Constantin Chiriac spune tot, nu mai este nevoie de laude“ / galerie foto

Citește și - FITS: Programul complet al Festivalului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel