FITS 2022. Militarii români şi aliaţi, acces gratuit la toate spectacolele online
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 24 iun 2022, 14:35
WhatsApp
Facebook FITS
Militarii români şi aliaţi din bazele de dislocare ale forţelor NATO în România vor avea acces gratuit la spectacolele online, în limbile română şi engleză, ale Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, fiind oferite 1.000 de abonamente.

Cea de-a 29-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS 2022) se desfăşoară în perioada 24 iunie - 3 iulie.

Abonamentele au fost asigurate în baza colaborării dintre Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Culturii şi echipa de organizare a FITS 2022.

Potrivit unui comunicat al MApN, distribuirea abonamentelor se va realiza în bazele militare în care, alături de militari români, se află dislocaţi cei aproximativ 5.000 de militari aliaţi (americani, belgieni, britanici, francezi, italieni, polonezi, portughezi) aflaţi în România în cadrul misiunilor Forţei de Răspuns a NATO (NRF), Poliţie Aeriană Întărită (eAP), măsuri de întărire a vigilenţei (eVA), precum şi în comandamentele NATO din Craiova, Bucureşti şi Sibiu.

Abonamentele online, oferite de organizatorii FITS 2022 în semn de respect pentru militari şi misiunea acestora, vor fi utilizate pe pagina oficială a festivalului - https://sibfest.ro - şi vor fi valabile pe toată durata festivalului. Spectacolele sunt disponibile la intervale de 24 de ore, iar după prima accesare a fiecărui spectacol, codul de vizionare este valabil timp de patru ore.

Personalul MApN care a dorit să participe la evenimentele din Sibiu a avut posibilitatea de a achiziţiona două bilete la preţ de unul pentru o selecţie de spectacole.

De asemenea, un număr de cinci spectacole din cadrul festivalului se vor juca în incinta Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu.

FITS este organizat sub Înaltul Patronaj al Preşedinţiei României şi Înaltul Patronaj al Preşedintelui Germaniei, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, al Consiliului Local Sibiu, Guvernului României, Ministerului Culturii, Ministerului Educaţiei, Institutului Cultural Român. Acest eveniment reuneşte mari artişti ai scenei mondiale, oferind publicului posibilitatea de a se bucura de unele dintre cele mai apreciate spectacole ale lumii, recunoscute la nivel internaţional şi recompensate cu distincţii prestigioase., scrie Agerpres.

CITEŞTE ŞI Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu începe vineri, 24 iunie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro