FITS 2021. Trei dintre cele mai mari nume ale coregrafiei mondiale, în programul celei de-a şasea zile a festivalului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: FITS 2021
Foto: FITS 2021
Trei dintre cele mai mari nume ale coregrafiei mondiale, Israel Galvan, Akram Khan Company şi Sol Dance Company, sunt prezente cu reprezentaţii memorabile în programul celei de-a şasea zile a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

"Ritualul primăverii", în regia şi coregrafia lui Israel Galvan, este programat începând cu ora 18:00, la Filarmonica de Stat, unde publicul se va putea bucura de măiestria dansatorului spaniol, alături de arta a două pianiste românce, Andrada Ştefan şi Sabina Oprea.

"Galvan se află pentru prima dată faţă în faţă cu o partitură... Ceea ce nu înseamnă că totul e deja scris. Pentru cei trei artişti îndrăzneţi, "Ritualul primăverii" oferă pericole dintre cele mai seducătoare. Iar ei îşi propun să ajungă la măduva acestui colos al muzicii, ce sfidează toate legile anatomiei muzicale. Mai mult, încearcă să recapteze esenţa, muzica aşa cum este ea înainte de a fi transpusă pe hârtie", este modul în care este descris acest spectacol.

Cea de-a doua întâlnire cu talentul incontestabil al unui artist de nivel mondial este programată la ora 20:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcţii SA- UniCredit - Sala Lulu.

Spectacolul "Diavolul din noi", al Akram Khan Company, este creat şi interpretat de Ching-Ying Chien, Jasper Narvaez, Dominique Petit, Mythili Prakash, Sam Asa Pratt, James Vu Anh Pham, în regia şi coregrafia lui Akram Khan.

Noul spectacol al lui Akram Khan prezintă un capitol zbuciumat din viaţa tânărului Ghilgameş, povestită de acelaşi personaj la vârstă înaintată, pe patul de moarte. Istorisirea urmăreşte domesticirea de către Ghilgameş a sălbaticului Enkidu şi prietenia dintre cei doi, călătoria acestora în pădurea de cedri în care trăiesc tot felul de creaturi sălbatice şi de spirite, dar şi uciderea monstrului Humbaba.

"De-a viaţa", o producţie a Sol Dance Company - House of Dance, cu textul şi coregrafia de Eyal Dadon, este un spectacol ce are ca temă capacitatea noastră de a ne privi cinic, de a râde de noi înşine şi, în special, de a ne analiza obsesia faţă de frumuseţea externă, spune reprezentanţii companiei.

Este programat în 25 şi în 26 august, ora 21:00, la Centrul Cultural "Ion Besoiu" şi în 27 august la ora 20:00.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) se desfăşoară în perioada 20-29 august 2021, cu tema "Construim speranţa împreună", iar spectatorii au la dispoziţie aplicaţia de mobil FITS, care poate fi descărcată gratuit din APP Store şi Google Play, un proiect realizat în parteneriat cu UniCredit Bank.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel