Fitonutrienții sunt compuși care dau plantelor culoare, gust și aromă, dar întăresc și sistemul imunitar al legumei, fructului. La oameni, fitonutrienții din fructe și legume au efecte puternice împotriva cancerului, bolilor cardiace, împotriva bolilor cronice, se arată pe health.harvard.edu.
Potrivit sursei citate sunt cercetări care susțin că modelele alimentare care includ fructele și legumele pot fi protectoare față de anumite tipuri de cancer. Medicii sfătuiesc să consumăm legume și fructe de mai multe culori, menționează că fiecare culoare oferă beneficii variate pentru sănătate și nicio culoare nu este superioară alteia. Iar un echilibru între toate culorile este cel mai important.
Vezi continuarea pe DCMEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva