Fisticul conține vitamine, minerale și substanțe nutritive, inclusiv fosfor, vitamina B6, tiamină, potasiu, magneziu și fibre. De asemenea, conține și un antioxidant care ajută la reducerea riscului bolilor cronice și stimulează sănătatea inimii.
Fisticul crud și cel prăjit conțin o cantitate mare de grăsimi: aproximativ 13 grame, ceea ce reprezintă 17% din totalul zilnic recomandat. Dar cea mai mare parte este reprezentată de grăsimi mononesaturate, un tip sănătos care poate ajuta la scăderea nivelului colesterolului.
Datorită proprietăților sale, poate ajuta și la reducerea tensiunii arteriale. Fisticul conține și luteină, beta-caroten și tocoferon, care pot reduce inflamația sistemică. Alte cercetări constată că fisticul poate acționa ca un prebiotic sau ca un aliment pentru bacteriile intestinale, notează eva.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video