Firmele vietnameze vor prospecta pieţele din România şi Bulgaria
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Agenţia de Promovare a Comerţului din Vietnam (Vietrade) va organiza o vizită de afaceri pentru 20 de companii vietnameze care vor explora noi oportunităţi în Bulgaria şi România începând cu data de 3 octombrie, informează agenţia de presă VNA. 

Companiile activează în domenii diverse incluzând industria alimentară (peşte şi fructe de mare, cafea, ceaiuri, fructe confiate), agricultură, mase plastice, echipamente mecanice, echipamente de manipulare şi ridicare, mobilier şi decoraţiuni, energie regenerabilă, domeniul bancar şi resurse umane. Acest turneu este destinat promovării companiilor vietnameze şi pentru a le oferi acestora cele mai recente informaţii de piaţă astfel încât firmele să îşi modifice strategiile de business şi să îşi majoreze exporturile, a declarat un reprezentant de la Vietrade.

În prezent, România este cea mai mare piaţă din sudul Europei pentru produsele din Vietnam. Cu o populaţie de 21 de milioane de locuitori, România este o poartă de intrare în UE, graţie poziţiei sale geografice. Relaţiile comerciale dintre Vietnam şi România au înregistrat rezultate pozitive în ultimii ani. De exemplu, anul trecut schimburile comerciale bilaterale au crescut cu 6%, până la 218,3 milioane dolari, iar în cazul exporturilor vietnameze acestea au crescut cu 23% în ritm anual până la 150 milioane de dolari. De asemenea, în primele trei luni ale acestui an, schimburile comerciale bilaterale au crescut cu 37% până la 67 milioane de dolari, graţie în principal unei creşteri de 60% a exporturilor vietnameze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel